14:26 16.01.2023

Авіакомпанія "Нової пошти" отримала сертифікат експлуатанта

2 хв читати
Авіакомпанія "Нової пошти" отримала сертифікат експлуатанта

Авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить до групи компаній "Нова пошта", 6 січня отримала український сертифікат експлуатанта, який надає можливість розпочати вантажні авіарейси, повідомила пресслужба "Нової пошти" в понеділок.

"Ми – перший український перевізник, який зміг виконати всі вимоги та отримав сертифікат експлуатанта в умовах війни. Це приклад незламності українців та нагадування іншим бізнесам, що саме зараз найкращий час інвестувати в Україну", – наведено в пресрелізі слова директора Supernova Airlines Ярослава Красножона.

Він наголосив, що компанія вірить у ЗСУ та розуміє, що швидка і безпечна логістика дуже важлива для прискорення перемоги та забезпечення українців необхідними товарами.

Перший рейс із вантажами клієнтів "Нова пошта Глобал" заплановано виконати вже навесні 2023 року, зазначено в повідомленні. Для цього компанія вже має два АН-26, які використовує на правах лізингу (UR-UZI та UR-UZM – ІФ).

Власником обох літаків Supernova Airlines, згідно з даними державного реєстру, є компанія Expedition Aviation (FZC) з ОАЕ.

"Supernova Airlines буде здійснювати рейси з українських міжнародних аеропортів "Бориспіль" та "Львів" після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів, авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів", - зазначили в компанії.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2021 року група компаній "Нова пошта" запустила власну авіакомпанію Supernova Airlines, яка доставляє міжнародні вантажі, має власний флот та підпорядковується компанії "Нова пошта Глобал".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА