11:52 15.02.2023

Генерація повністю покриває споживання е/е, лімітів областям на середу не доводили - "Укренерго"

2 хв читати
Генерація повністю покриває споживання е/е, лімітів областям на середу не доводили - "Укренерго"

Споживання електроенергії дещо знизилося порівняно з початком тижня, генерації достатньо для його покриття, повідомив оператор системи передачі НЕК "Укренерго".

"Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже четверту добу поспіль і сьогодні наразі не прогнозується", – йдеться у повідомленні НЕК у щоденному оновленні в телеграм-каналі.

Там пояснили, що замість виведеного в ремонт блоку на одній із електростанцій до енергосистеми підключено інший блок. Окрім того, інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через нехарактерну для зими повінь мають багато ресурсів, а через сприятливу погоду зростає генерація з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

"Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. При зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка у Сумській та Житомирській областях", – зазначили в "Укренерго".

Водночас там уточнили, що перенесли заплановані на сьогодні виміри в Івано-Франківській та Тернопільській областях на 21 лютого через релігійні свята, під час яких змінюється звичайний режим споживання, що впливатиме на результати вимірювань.

В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є незначні мережеві обмеження, застосовуються графіки погодинних відключень, щоб уникнути перевантаження обладнання, додали в НЕК.

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що четверту добу поспіль дефіцит в енергосистемі нульовий, у роботі дев'ять енергоблоків АЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА