11:07 23.02.2023

Генерація має в своєму розпорядженні достатню потужність для покриття споживання, яке зростає з похолоданням, - глава Міненерго

1 хв читати
Генерація має в своєму розпорядженні достатню потужність для покриття споживання, яке зростає з похолоданням, - глава Міненерго

Генерація електроенергії має достатньо потужності для повного забезпечення споживання, а також суттєвий резерв, попри збільшення попиту через похолодання, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Сьогодні, 23 лютого, енергосистема працюватиме без обмежень споживачів", - наведено його слова в щоденному оновленні Міненерго в телеграм-каналі.

Водночас, як зазначено в повідомленні, за останню добу внаслідок постійних ворожих обстрілів зросла кількість знеструмлених споживачів у Харківській та Запорізькій областях. Окрім того, у Донецькій області відновлено електропостачання майже 18 тис. абонентів.

Як зазначило у своєму фейсбуці "Запоріжжяобленерго", минулої доби оператор системи розподілу відновив енергопостачання 85 домогосподарств на території обслуговування Оріхівського районного відділення, які були знеструмлені через ворожі обстріли. Також у Запоріжжі було усунуто три поодинокі відключення, що мали місце минулого ранку, і тривають аварійно-відновлювальні роботи ще щодо трьох поодиноких відключень.

Обленерго зазначило, що війна продовжує руйнувати електромережі Запорізького краю, призводячи до знеструмлення споживачів у тих чи інших районах області, проте аварійно-відновлювальні роботи ускладнені проведенням бойових дій.

Станом на ранок 23 лютого без енергопостачання в області залишаються 30 060 споживачів у 76 населених пунктах Запорізької області (за винятком тимчасово непідконтрольної території).

Як повідомлялося, на четвер, 12-ту добу поспіль, лімітів областям не доводили через відсутність дефіциту потужності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА