11:08 21.06.2023

Велика Британія сьогодні оголосить "історичний пакет" фінансової підтримки для України

2 хв читати
Велика Британія сьогодні оголосить "історичний пакет" фінансової підтримки для України

Велика Британія в середу оголосить про історичний пакет фінансової підтримки для України, що включає кредитні гарантії Світового банку розміром $3 млрд для зміцнення економічної стабільності країни, повідомляється на сайті британського уряду.

Крім цього, пакет включатиме двосторонню допомогу в розмірі 240 млн фунтів стерлінгів ($306 млн) і розширення British International Investment в Україні.

У повідомленні наголошується, що фінансування піде на підтримку життєво важливих державних послуг, включно з витратами на утримання шкіл і лікарень.

“Це перший двосторонній пакет багаторічної податково-бюджетної допомоги, представлений країною G7, що підкреслює непохитну прихильність Великої Британії країні як зараз, так і в майбутньому”, - повідомили в уряді.

Загалом невійськова допомога Великої Британії Україні сягнула понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів, включно з 4,1 млрд фунтів стерлінгів у вигляді фіскальної підтримки та 640 млн фунтів стерлінгів у вигляді двосторонньої допомоги.

Підтримка Великої Британії підкріплена Ukraine Business Compact, що охоплює понад 400 компаній із 38 країн із сукупним річним доходом понад $1,6 трлн, які обіцяють підтримати відновлення і відбудову України після незаконного вторгнення Росії.

Великі конгломерати, міжнародні корпорації та роздрібні мережі входять до числа тих, хто підписав Ukraine Business Compact, ініціатором якої є Велика Британія. Серед залучених компаній - Virgin, Sanofi, Philips, Hyundai Engineering і Citi.

Угода, за інформацією уряду, сприятиме торгівлі, інвестиціям, взаємному обміну досвідом та відповідальній діловій практиці в Україні, гарантуючи, що вона зможе відновити стійку, гнучку та процвітаючу економіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА