08:54 15.08.2023

Кількість оформлених декларацій NCTS на в'їзд в Україну в липні збільшилася майже вдвічі

2 хв читати
Кількість оформлених декларацій NCTS на в'їзд в Україну в липні збільшилася майже вдвічі

Державна митна служба в липні зафіксувала зростання кількості завершених в електронній транзитній системі NCTS (New Computerized Transit System) декларацій з доставки товарів на українські митниці на 91,2% до червня - до 738, йдеться в повідомленні Мінфіну.

Згідно з ним, загалом за 10 місяців "митного безвізу" оформлено понад 15 тис. транзитних декларацій у системі NCTS: 12 363 на виїзд і 2 653 на в'їзд.

Що стосується декларацій NCTS, то в липні в країнах-учасницях Конвенції про процедуру спільного транзиту було завершено 3 196 переміщень, розпочатих в Україні, що загалом на три більше, ніж у червні.

Уточнюється, що станом на кінець липня 2023 року підприємствам надано 49 авторизацій на застосування транзитних спрощень, з них 27 авторизацій на використання спільної гарантії (зокрема, 8 - на збільшення розміру референтної суми спільної гарантії та 1 - на використання спільної гарантії зі зменшенням розміру референтної суми до 30).

Крім того, 18 авторизацій на об'єкти авторизованих вантажовідправників і вантажоодержувачів, а також 4 авторизації на використання пломб спеціального типу, а ще понад 20 заяв від підприємств перебувають на різних етапах розгляду.

Згідно з інформацією, з моменту запуску вебсервісу електронного подання гарантій для застосування під час спільного транзиту наприкінці квітня-2023 кількість користувачів-гарантів сягнула п'яти, а кількість зареєстрованих гарантій - 23 загальних і понад 280 індивідуальних.

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2022 року Україна приєдналася до Конвенції про процедуру спільного транзиту і почала міжнародне застосування NCTS - комп'ютеризованої системи транзиту. Україна стала 36 країною-учасницею Конвенції. Конвенція про процедуру спільного транзиту стала частиною національного митного законодавства.

Українські підприємці отримали переваги при постачанні та транзиті товарів територією 35 країн-учасниць Конвенцій (27 держав ЄС, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, Швейцарія, Велика Британія, Туреччина, Північна Македонія, Сербія).

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА