16:25 05.09.2023

Фонд енергоефективності у партнерстві з Глобус банком відновив кредитування ОСББ за програмою "Енергодім"

2 хв читати
Фонд енергоефективності у партнерстві з Глобус банком відновив кредитування ОСББ за програмою "Енергодім"

Банківське кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що беруть участь у програмі енергомодернізації "Енергодім", поновлено вперше з початку повномасштабного вторгнення, повідомила пресслужба Глобус банку.

Відповідний договір між Фондом енергоефективності та банком укладено у вівторок.

"Напередодні опалювального сезону, незважаючи на непередбачувані умови війни, банк ухвалив рішення про надання кредитів ОСББ - учасникам програми "Енергодім", і додатково розробив спеціальну лояльну програму для позичальників. ОСББ вкрай важливо отримати своєчасне фінансування для енергомодернізації житла", - прокоментував голова правління Глобус банку Сергій Мамедов, слова якого наведені в пресрелізі.

Так, спеціальна програма передбачає кредитування ОСББ без початкового внеску під 16% річних строком на п'ять років.

У банку очікують, що до 70% заявок на пільгове кредитування стосуватимуться енергомодернізації переважно панельного 9, 12 і 16-поверхового житла, термін експлуатації яких без капітального ремонту становить уже від 40-50 років.

За даними Фонду енергоефективності, очікується надходження близько 100 заявок від ОСББ, прогнозований обсяг виплачених грантів - 50 млн грн. Грант Фонду у спрощеному пакеті програми становить 40% вартості проєкту зі встановлення або модернізації індивідуального теплового пункту та вузла комерційного обліку тепла. Ще 20% співвласники можуть залучати з міських програм, 40% - обов'язковий власний внесок ОСББ.

"Саме тут на допомогу приходить кредитування, яке фактично не діяло після початку повномасштабної війни. Ми вдячні новому партнеру - Глобус банку - за відповідальну позицію, за підтримку важливої ініціативи. Отримавши кредит, ОСББ зможуть швидко закуповувати необхідне обладнання і розпочати роботи", - повідомив директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк.

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності запустив новий пакет "Суперлегкий" програми "Енергодім", що передбачає встановлення в будинках індивідуальних теплових пунктів.

Станом на початок вересня за програмою енергомодернізації "Енергодім" завершено повністю або частково 280 проєктів, за програмою компенсацій за ремонт пошкодженого через війну житла "ВідновиДім" - понад 70 проєктів. Фонд компенсував ОСББ майже мільярд грн ("Енергодім" - майже 900 млн грн, "ВідновиДім" - близько 100 млн грн).

Програма енергомодернізації багатоквартирних будинків "Енергодім" реалізується у співпраці з IFC, GIZ та ПРООН і фінансується за рахунок коштів статутного капіталу Фонду енергоефективності, що формується за рахунок державного бюджету України, а також внесків Європейського Союзу та уряду Німеччини. З березня 2022 року було тимчасово припинено приймання нових заявок на участь у програмі, однак триває приймання та опрацювання заявок на затвердження проєкту, зміни до проєкту, на верифікацію та продовження строку реалізації проєктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА