11:03 17.10.2023

Україна на Генасамблеї ВТО ООН представила програму туристичного розвитку Європейського регіону

2 хв читати
Україна на Генасамблеї ВТО ООН представила програму туристичного розвитку Європейського регіону

На 69 засіданні Європейської комісії ВТО ООН Україна як країна-голова європейського сектору представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки, повідомила пресслужба Державного агентства з розвитку туризму України (ДАРТ) агентству "Інтерфакс-Україна".

Засідання відбулося в рамках 25 сесії Генеральної асамблеї ВТО ООН, яка розпочала свою роботу в Самарканді (Узбекистан).

Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів, яка очолила українську делегацію, заявила про готовність України інтегруватися в європейське туристичне середовище і запропонувала представникам цивілізованого світу спільно планувати відродження цього напряму в країні.

"Обрання України постійним членом свідчить про визнання нашої сили в цій сфері та відкриває нові можливості для співпраці та обміну досвідом з іншими європейськими та глобальними країнами. Ми працюватимемо над створенням сприятливого бізнес-середовища для розвитку галузі туризму, просування інвестицій та сприяння партнерствам із міжнародними компаніями", - сказала вона.

При цьому Олеськів переконана, що Україна має потенціал стати привабливим для людей з усього світу туристичним напрямком.

"Ми не просто мріємо про мирну і процвітаючу Україну. Ми працюємо над цим щодня. Я щиро сподіваюся, що наш досвід відіграє ключову роль у формуванні нової архітектури європейського туризму, оскільки ця галузь, на мою думку, є основним показником миру і процвітання для будь-якої країни світу", - пояснила голова ДАРТ.

Українська делегація, представляючи Програму розвитку туризму в Європейському регіоні, запропонувала країнам-членам ЄТК у найближчі два роки зосередити зусилля на розвитку сталого туризму. Зокрема, акцентувати увагу на просуванні маловідомих напрямків та активізувати роботу із залучення туристів до них; приділяти більше уваги освіті та навчанню спеціалістів туристичної галузі; посилити співробітництво з урядами та приватним сектором задля культурного обміну, що своєю чергою сприятиме взаєморозумінню між націями. Такі програми, як зазначалося під час заходу, допоможуть зробити туристичні подорожі доступними для всіх мандрівників незалежно від віку, здібностей чи інтересів.

Ухвалення та реалізація запропонованої програми дасть змогу туристичному сектору в регіоні не лише швидко відновитися в постпандемічний період, а й розширити свої можливості, наголосила Олеськів.

"Разом ми можемо зробити туризм тією позитивною силою, яка об'єднує людей, сприяє економічному розвитку і захищає природні та культурні чудеса нашого континенту", - сказала голова ДАРТ.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року в результаті докладених зусиль команди ДАРТ Росію було виключено з членів Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO). На сьогодні це єдиний випадок виключення РФ з організації, що діє під управлінням ООН.

1 червня 2023 року на 68 засіданні Європейської комісії Всесвітньої туристичної організації ООН (ВТО ООН) Україну одноголосно обрали головуючою в цьому органі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА