10:14 14.11.2023

"Укрнафта" в I півріччі отримала чистий прибуток 14,1 млрд грн

2 хв читати
"Укрнафта" в I півріччі отримала чистий прибуток 14,1 млрд грн

ПАТ "Укрнафта" в січні-червні 2023 року одержало чистий прибуток 14,1 млрд грн, повідомив директор компанії Сергій Корецький у фейсбуці у вівторок уранці.

"Чистий прибуток за перше півріччя 2023 року склав 14,1 млрд грн. На поточний момент чистий прибуток перевищив 20 млрд грн. Це – чистий прибуток від господарської діяльності, результат після сплати всіх податків, зокрема податку на прибуток. Без жодних змін облікової політики", - зазначив він.

За його словами, прогнозована виручка компанії за підсумками поточного року буде на рівні 95 млрд грн, що вдвічі перевищить середньорічний дохід за останнє десятиріччя.

"І зростання цін на нафту тут ні до чого. Прозора ринкова робота без посередників", - наголосив Корецький.

Директор "Укрнафти" також уточнив, що компанія за перше півріччя сплатила 12,3 млрд грн податків, зокрема 3,3 млрд грн податку на прибуток. План податкових платежів за весь 2023 рік - 27 млрд грн, зокрема майже 5 млрд грн податку на прибуток.

"Для прикладу, за останні 10 років було сплачено 12 млрд грн податку на прибуток. Відповідно, тільки за 2023-й компанія перерахує до держбюджету вп'ятеро більше коштів, ніж було в середньому протягом 2012-2021 років", - написав він.

Водночас за результатами господарської діяльності в поточному році компанія готується виплатити щонайменше 6 млрд грн дивідендів у разі ухвалення зборами акціонерів рішення про виплату мінімальної ставки 30%, що навіть у такому разі буде більше за загальний результат останніх 10 років.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою нині управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА