11:14 28.11.2023

США перерахують до Фонду підтримки енергетики України $25 млн - Міненерго

2 хв читати
США перерахують до Фонду підтримки енергетики України $25 млн - Міненерго

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і Секретаріат Енергетичного співтовариства уклали Угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на загальну суму $25 млн (EUR23 млн), повідомило Міністерство енергетики.

Як зазначається в його релізі у вівторок, це перший внесок уряду США до Фонду.

"Фонд підтримки енергетики України – ефективний механізм для здійснення закупівель обладнання, необхідного українським енергетичним компаніям для відновлення і ремонтів інфраструктури після ворожих атак. Ми дякуємо американським партнерам за цей внесок, який дозволить зміцнити енергетичну безпеку нашої держави", - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко, слова якого наведено в релізі.

За оновленими Міненерго даними, загальна сума зобов'язань за вкладами від спонсорів до Фонду перевищила EUR329 млн. Із них на рахунок Фонду фактично перераховано майже EUR192 млн від 15 спонсорів державного та приватного секторів із різних держав. Решта сум - анонсовані та формалізовані внески, очікувані на рахунку Фонду найближчим часом.

У міністерстві також зазначили, що в період із 1 січня до 27 листопада 2023 року в межах Фонду укладено 132 угоди про закупівлю енергетичного обладнання, пального та матеріалів на загальну суму майже EUR100 млн.

Як повідомлялося, Фонд підтримки енергетики України було створено при Секретаріаті Енергоспівтовариства навесні 2022 року для акумулювання фінансової підтримки урядів, міжнародних фінансових організацій, а також приватних донорів українському енергетичному сектору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА