15:37 28.11.2023

Україна цифровізувала надання гарантії на побутову техніку та мобільні телефони

1 хв читати
Україна цифровізувала надання гарантії на побутову техніку та мобільні телефони

Кабінет Міністрів України на засіданні у вівторок ухвалив постанову "Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів", оцифрувавши надання гарантійних послуг для покупців побутової техніки та мобільних телефонів, повідомляє Міністерство економіки України.

"Такі зміни уряд ухвалив задля спрощення ведення бізнесу, диджиталізації бізнес-процесів та покращення сервісу, що надається кінцевому споживачу", - зазначило міністерство на сайті у вівторок.

Згідно з оприлюдненою відомством інформацією, завдяки постанові споживачі отримають доступ до експлуатаційних документів на офіційному сайті виробника і можливість завантажувати їх в електронному вигляді протягом гарантійного терміну.

Очікується, що в результаті ухвалення документа зменшиться навантаження на бізнес завдяки скасуванню паперових форм (загалом їх дев'ять), які продавці зобов'язані заповнювати під час гарантійного обслуговування товару і які створювали підстави для накладення штрафних санкцій Держпродспоживслужбою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА