17:27 14.12.2023

"Укренерго" отримало статус повноправного члена в ENTSO-E

1 хв читати
"Укренерго" отримало статус повноправного члена в ENTSO-E

Український системний оператор в особі НЕК "Укренерго" отримав повноправне членство в Європейській мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E.

"Таке рішення сьогодні, 14 грудня, прийняв вищий керівний орган ENTSO-E - Генеральна асамблея під час свого засідання. З 1 січня 2024 року оператор української енергосистеми стане 40-м повноправним членом об'єднання", - повідомило "Укренерго" на своєму сайті в четвер.

Як зазначили в компанії, членство "Укренерго" в ENTSO-E відкриває новий етап співпраці українського та європейських операторів енергосистем як рівноправних учасників європейського енергетичного простору.

"Об'єднання української енергосистеми з мережею континентальної Європи, а тепер і отримання НЕК "Укренерго" статусу повноправного члена ENTSO-E знаменують досягнення ще однієї важливої віхи для України на шляху до євроінтеграції. Це важливий історичний крок, який значною мірою сприятиме підвищенню енергетичної безпеки, стійкості нашої енергосистеми, а також стабільності електропостачання", - заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, слова якого наведено в повідомленні НЕК.

У компанії пояснили, що набуття "Укренерго" юридичного статусу члена ENTSO-E стало можливим, зокрема, після того, як у листопаді 2023 року ENTSO-E оголосила про завершення проєкту синхронізації з Україною та підтвердила успішне виконання українським оператором ключових технічних вимог, необхідних для забезпечення постійного з'єднання між енергосистемами континентальної Європи та України. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА