16:58 19.12.2023

Boeing компанії Skyline Express вилетів із аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
Boeing компанії Skyline Express вилетів із аеропорту "Бориспіль"

Технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300 із міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ) до Європи було виконано близько 9.00 у вівторок за запитом української авіакомпанії Skyline Express, повідомила .

"Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту "Бориспіль" від початку війни. Навіть під час закриття повітряного простору аеропорт "Бориспіль" залишається спрямованим на забезпечення операційної готовності та фінансової стійкості", - зазначила компанія на своїй фейсбук-сторінці.

Український аеропорт наголосив, що на рейсі було дотримано стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні. Рейс проходив без пасажирів і вантажу на борту.

Уточнено, що з моменту закриття повітряного простору над Україною повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці в аеропорту "Бориспіль", де проходили технічну підтримку та обслуговування.

"Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, щойно відповідна оцінка ризиків цього дасть змогу", - йдеться в повідомленні.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайлайн Експрес" (Тячів Закарпатської обл.), згідно з держреєстром, створено 2008 року. Спочатку компанія називалася "ЮТейр-Україна" і серед співвласників мала російський "ЮТейр-Лізинг", а до березня 2023 року - "Азур Ейр Україна", що співзвучно російській Azur Air, яка позиціонує себе як найбільша чартерна авіакомпанія РФ. У держреєстрі кінцевим бенефіціаром зазначена киянка Катерина Самойлик.

Наразі Skyline Express Airline декларує надання пасажирам рейсів із Польщі та країн Балтії на морські курорти Європи, Туреччини та Єгипту. У її флоті - один Boeing 737-800, п'ять Boeing 757-300, три Boeing 767-300er і один Boeing 777-300.

У реєстрі цивільних суден України наразі значаться лише два Boeing 777: Boeing 777-200 збанкрутілої компанії "Міжнародні авіалінії України" і зазначений Boeing 777-300ER 2007 року випуску, який був зареєстрований 14 липня 2023 року на період до травня 2024 рокц. Раніше він був зареєстрований на авіакомпанію Azur Air Ukraine. Власником літака в реєстрі зазначена Aercap Ireland Capital Designated Activity Company.

Небо над Україною було закрито з початку повномасштабного вторгнення РФ у країну 24 лютого 2022 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА