14:48 26.01.2024

Кабмін напрацьовує зміни в підтримці переселенців із числа незахищених верств із продовженням виплат на проживання - Шмигаль

1 хв читати
Кабмін напрацьовує зміни в підтримці переселенців із числа незахищених верств із продовженням виплат на проживання - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відповідь на петицію заявляє, що уряд напрацьовує зміни до законодавства щодо соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб із числа незахищених верств населення з одночасним продовженням виплат на проживання.

"З огляду на суспільний інтерес до питань, порушених в електронній петиції, напрацьовуються відповідні зміни до законодавства, зокрема щодо соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб із числа незахищених верств населення з одночасним продовженням відповідних виплат", - ідеться у відповіді Шмигаля на петицію.

Водночас прем'єр наголосив, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам є лише одним з інструментів підтримки, і зазвичай сім'ї можуть отримувати одразу кілька видів допомог, зокрема субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, державну допомогу сім'ям з дітьми, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, пенсію особам з інвалідністю.

Як повідомлялося, 11 січня петиція на сайті Кабінету Міністрів України із закликом залишити виплати на проживання для внутрішньо переміщених осіб із зони активних бойових дій та окупованих територій набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

11 січня в Міністерстві соціальної політики України заявили, що Кабмін має намір продовжити виплати на проживання окремим категоріям внутрішньо переміщених осіб на півроку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА