16:02 29.01.2024

ЄБРР надасть "Укргідроенерго" EUR200 млн кредиту на аварійне відновлення ГЕС

2 хв читати
ЄБРР надасть "Укргідроенерго" EUR200 млн кредиту на аварійне відновлення ГЕС

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) затвердив надання ПрАТ "Укргідроенерго" кредиту під державні гарантії обсягом до EUR200 млн для фінансування постачань устаткування на ГЕС і підтримку ліквідності компанії.

"Кредит складається з до EUR150 млн для фінансування постачання критично важливого обладнання для Дніпровської та Середньодніпровської ГЕС і до EUR50 млн для екстреної підтримки ліквідності компанії", - йдеться на сайті банку.

Кредитну лінію буде розділено на два транші по EUR100 млн кожен, причому один фінансуватиметься ЄБРР, а другий - за рахунок коштів, авансованих Італією ЄБРР на ці цілі.

У банку зазначають, що реалізація проєкту підвищить енергетичну безпеку України завдяки фінансуванню заміни чотирьох гідроагрегатів Дніпровської ГЕС, які було зношено внаслідок інтенсивної експлуатації з 2003 року та ушкоджень, завданих російськими ракетними ударами по Дніпровській ГЕС.

Очікується, що загальна виробнича потужність відповідного обладнання збільшиться на 16%. Проєкт також дасть змогу "Укргідроенерго" замінити старі козлові крани на Середньодніпровській ГЕС, які мають вирішальне значення для ефективного обслуговування гідроелектростанцій. Крім того, екстрена підтримка ліквідності допоможе компанії зміцнити своє фінансове становище.

Як заявив у листопаді 2023 цього року генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", компанія працювала над залученням від ЄБРР, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Світового банку під проєкти відновлення та розвитку загалом орієнтовно EUR330 млн.

Як повідомлялося, "Укргідроенерго" в грудні отримало транш на EUR133 млн від ЄІБ для комплексного проєкту "Реабілітація гідроелектростанцій".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА