14:34 20.02.2024

Матриця реформ передбачає конкурс на керівництво АРМА протягом року - Мінфін

2 хв читати
Матриця реформ передбачає конкурс на керівництво АРМА протягом року - Мінфін

Матриця реформ, підготовлена Кабінетом Міністрів у співпраці зі Світовим банком і подана Міністерством фінансів, передбачає проведення конкурсу на керівні посади в Національному агентстві України з виявлення, розшуку та менеджменту активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), упродовж року, згідно з оновленим законом про це агентство.

"Внесення поправок до закону щодо АРМА, що дають змогу проводити відкритий, конкурсний і заснований на заслугах добір керівництва з обов'язковою перевіркою чесності та непідкупності; забезпечення нового конкурсу на керівництво ARMA протягом одного року", - перераховує Мінфін дві з шести умов у цьому розділі.

Згідно з іншими пунктами, поправками до закону про АРМА необхідно забезпечити незалежну зовнішню систему оцінювання ефективності його роботи і прозору процедуру управління та продажу заарештованих активів під контролем агентства.

Крім цього, має бути розроблено і впроваджено Стратегію відновлення активів до 2025 року включно, метою якої є забезпечення інституційного потенціалу АРМА, а також підвищення ефективності фінансових розслідувань, повернення активів та управління ними.

Як повідомлялося, міністр фінансів Сергій Марченко на засіданні Комітету міжвідомчої Координаційної платформи донорів України 14 лютого презентував Матрицю реформ, що передбачає систематизацію всіх реформ і зобов'язань, аналіз необхідних змін і планування їхнього впровадження, здійснення постійного моніторингу, контролю стану виконання, виявлення ризиків невиконання на всіх етапах, вчасне реагування, а також підзвітність перед суспільством і міжнародними партнерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА