10:34 19.03.2024

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

2 хв читати

Більшість опитаних українців (56%) вважають, що розслідування правоохоронними органами нібито порушень законів певними компаніями та бізнесменами свідчать про спроби боротися з порушенням бізнесом законів України, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 17-23 лютого.

Водночас сприймають ці справи як тиск на бізнес майже третина опитаних (30%). Решта 14% не змогли визначитися зі своєю думкою.

"Розподіл думок і поглядів фактично лежить на континуумі від "правоохоронні органи або влада чинять необґрунтований тиск на бізнес" до "бізнес отримує справедливе покарання за порушення законів у своїй діяльності"... Важливо наголосити, що ми запитували думку пересічних громадян (вочевидь, якби опитування проводили лише серед бізнес-спільноти або ж серед представників правоохоронних органів чи державних інституцій, то результати були б іншими)", - ідеться в пресрелізі КМІС.

У регіональному вимірі ситуація скрізь схожа і скрізь трохи більше половини (від 54% до 59%) вважають розслідування діяльності компаній і бізнесменів спробами боротися з порушеннями. Респондентів із протилежною думкою також приблизно однакова кількість (від 29% до 31%) у всіх макрорегіонах.

Опитування проводилося серед 1052 повнолітніх респондентів методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Опитування не проводили серед громадян, які виїхали за кордон. За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, і 1,5% для показників, близьких до 5%. В умовах війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА