14:28 10.05.2024

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

3 хв читати
Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Київська міська організація Українського Червоного Хреста (УЧХ) завдяки повідомленню на інформаційну гарячу лінію виявила правопорушення в Печерській районній організації товариства та передала матеріали до правоохоронних органів, в інших районних структурах УЧХ у столиці правопорушення не встановлено, заявляє голова міськорганізації УЧХ Тетяна Гоєнко.

"Нещодавно в нас було запущено інформаційну лінію, на яку кожен громадянин може повідомити про певні факти зловживань, невідповідне ставлення до нього чи до інших осіб з боку волонтерів товариства або посадових осіб", - повідомила керівник міськорганізації на брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Вона пояснила, що повідомлення про правопорушення з боку ексголови Печерської організації УЧХ Ксенії Скрипник надійшло саме на таку лінію, після чого було проведено внутрішню перевірку і встановлено службові невідповідності та зловживання. "Про це було складено акт комісії, яка проводила перевірки. Скрипник було відсторонено від посади 7 лютого 2024 року", - додала керівниця міської організації.

Гоєнко наголосила, що, незважаючи на репутаційні ризики, було ухвалено рішення про передання матеріалів про правопорушення до правоохоронних органів і оприлюднення цієї інформації для громадськості.

"Ми не замовчували цю ситуацію. Я особисто як керівник вищого рівня... звернулася з офіційною заявою до правоохоронних органів, щоб цій ситуації було надано правову оцінку", - повідомила Гоєнко, уточнивши, що на підставі заяви правоохоронні органи зареєстрували кримінальне провадження і розпочали розслідування.

За словами керівника міськорганізації УЧХ, 16 лютого Скрипник звільнили з посади. 8 травня в рамках розслідування було проведено слідчі дії, які виявили значні правопорушення.

"Такі випадки, на жаль, трапляються, і в такому прозорому товаристві, як наше... Я особисто та все товариство працюємо прозоро та чесно... В нашій команді не може бути жодних зловживань, жодних шахрайських дій, крадіжок", - наголосила Гоєнко.

Також вона поінформувала, що перевірки роботи районних організацій проводяться на постійній основі. За її словами, після встановлення фактів порушень у Печерській районній організації було проведено перевірки в інших структурних підрозділах УЧХ міста, правопорушень і зловживань не виявлено.

За її словами, організація також активно співпрацює з правоохоронними органами, наголошуючи на своїй готовності захищати безпеку і благополуччя суспільства. "У цей непростий час Український Червоний Хрест підтримує принципи чесності та відкритості, надаючи можливість громадянам повідомляти про будь-які порушення через Лінію добропорядності", - додала Тетяна Гоєнко.

Лінія добропорядності дає змогу в безпечний спосіб звертатися зі скаргами або повідомленнями про будь-які недоліки, і кожне повідомлення розглядається з усією серйозністю. Громадяни можуть звертатися по допомогу на гарячу лінію, захищений вебпортал або електронну пошту, забезпечуючи свою анонімність.

Телефон гарячої лінії: 0 800 357 100

Посилання на портал Лінії добропорядності: https://redcross.ethics.help/web/uk

Усі канали зв'язку захищені й анонімність гарантована.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

65% українців вважають нашу перемогу дуже ймовірною - результати соцдослідження

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА