Вибори
12:22 22.04.2019

У "Народному фронті" вважають ключовим завданням Зеленського захист України від агресії РФ та повернення окупованих територій

2 хв читати

Основне завдання новообраного президента України Володимира Зеленського - повернення окупованих територій, вважають у парламентській фракції "Народний фронт".

"Ключове завдання новообраного президента - повернення окупованих територій України, захист України від російської збройної агресії. "Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей із ворогом України. У розмовах із Кремлем кожне слово, а не лише дії, мають колосальну вагу. "Народний фронт" стоятиме на варті будь-яких спроб реваншу і капітуляції", - сказав лідер фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

За його словами, в Україні відбулися демократичні вибори президента, і це визнаний факт. "Ми маємо повне право стверджувати, що Україна йде незмінним курсом демократичної держави. Висока громадянська активність на виборах є підтвердженням віри людей у майбутнє нашої країни - це має пам'ятати кожен із нас, про це має пам'ятати наступний президент", - сказав М.Бурбак.

Він наголосив, що сфера відповідальності президента чітко прописана в Конституції - безпека, армія, захист прав і свобод, зовнішня політика, і президент зобов'язаний дотримуватися Основного закону. "У Конституції також зафіксовано курс України в НАТО і ЄС - такою є воля українського народу, і ніхто не може зрадити курс України в НАТО та ЄС... навіть не варто робити таких спроб", - зазначив М.Бурбак.

Лідер фракції нагадав, що ті, хто хотів змінити курс України і діяти на противагу українському народу, нині перебувають за її межами, "і це наука для всіх".

Він також наголосив, що восени відбудуться чергові парламентські вибори, від яких залежатиме, якою буде нова парламентська більшість і новий уряд.

М.Бурбак наголосив, що найближчим часом новий президент має розповісти про свої кроки в перші 100 днів.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА