21:44 03.12.2020

Кожен шостий страховий випадок за ОСЦПВ врегульовується за системою прямого врегулювання

2 хв читати
Кожен шостий страховий випадок за ОСЦПВ врегульовується за системою прямого врегулювання

Майже кожен шостий страховий випадок за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) врегульовують страховики-учасники системи прямого врегулювання збитків (ПВЗ), повідомляється в прес-релізі Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Також зазначено, що частка вимог, врегульованих страховиками-учасниками системи, становить 14,3%.

Наразі учасниками системи ПВЗ є 15 компаній-членів МТСБУ, які добровільно підписали угоду про пряме врегулювання збитків. Частка компаній-учасниць ПВЗ на ринку ОСЦПВ за показниками 2020 року становить: за кількістю договорів - 27,4%, за кількістю отриманих вимог на виплату страхового відшкодування - 33,9%.

З початку роботи системи (грудень-2016) в її межах було врегульовано 28,5 тис. страхових випадків, сума страхових виплат сягнула майже 482,4 млн грн. За той самий період загальна кількість вимог, урегульованих страховиками-учасниками системи, становила 198,4 тис. шт. Загальна сума виплат за такими вимогами - 3,4 млрд грн.

Згідно з даними 2020 року, середній термін урегулювання вимог у системі ПВЗ становить 35 днів, тоді як термін урегулювання збитків поза системою в середньому на ринку ОСЦПВ удвічі більше - 70 днів.

За час роботи системи було здійснено 45 розрахункових сесій між страховиками-учасниками ПВЗ.

Пряме врегулювання збитків - особливий спосіб урегулювання страхових випадків у рамках загальної системи ОСЦПВ. За прямого врегулювання постраждалий у ДТП має право звернутися й отримати страхове відшкодування або від страховика - відповідальної особи (як це передбачено нормами закону "Про ОСЦПВ"), або від страхової компанії, з якою він сам уклав договір. Принцип "де придбав поліс, там отримуєш виплату" допомагає уникнути ситуацій, коли людині, що постраждала в ДТП, доводиться звертатися до незнайомого страховика, чий офіс може бути розташований навіть в іншому місті, йдеться в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: РФ завтра може розпочати з Україною переговори, якщо вийде з її законних територій

Присутність РФ на другому Саміті свідчитиме про те, що вони вирішили закінчити війну, - Зеленський

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА