18:07 26.10.2022

Ексголові Полтавської ОДА та двом його спільникам повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди

3 хв читати
Ексголові Полтавської ОДА та двом його спільникам повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди

Колишньому керівнику Полтавської обласної державної адміністрації та двом його спільникам (першому заступнику та раднику) у середу повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"26 жовтня 2022 року за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру в одержанні 176 тис. євро та автомобіля в якості неправомірної вигоди, а також шахрайстві колишньому голові Полтавської облдержадміністрації та його спільникам", - ідеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що у серпні 2017 року голова ОДА за допомогою свого першого заступника та радника висловив прохання надати та отримав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. "Так, за 176 тис. євро, що становило більше ніж 5 млн грн, голова обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету облдержадміністрації", – повідомляють у САП.

Там зазначають, що у листопаді, не вчинивши дій, за які було одержано 176 тис. євро, чиновник діючи спільно зі своїм першим заступником та радником, повторно висловив прохання про надання неправомірної вигоди і в результаті, у грудні 2017 року, голова ОДА отримав від того самого підприємця за вчинення тих самих дій автомобіль люкс-класу вартістю понад 7,5 млн грн як подарунок на свій день народження.

"Крім того, у межах розслідування встановлено, що у січні 2018 року за пособництва вказаних осіб посадовець шахрайським шляхом заволодів частиною належних вищевказаному підприємцю грошових коштів, які були отримані в якості грошової позики. Так, отримавши 85 тис. євро, що станом на день одержання становило близько 3 млн грн, голова облдержадміністрації так і не повернув підприємцю близько 1,7 млн грн", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що дії колишнього голови облдержадміністрації кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 190 КК України. Аналогічні повідомлення про підозру, але із додатковою кваліфікацією за ч. 5 ст. 27 КК України (пособництво), цього самого дня було вручено й обом співучасникам – колишньому першому заступнику та колишньому раднику голови облдержадміністрації.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У САП не зазначають імен фігурантів, проте відомо, що керівником Полтавської ОДА у 2017-2018 роках був Валерій Головко, призначений на цю посаду у грудні 2014 року. Раніше він був депутатом Полтавської облради V та VI скликань. З 2012-го до 2014 року – народний депутат України VII скликання.

У 2019 році Головко та його перший заступник Андрій Пісоцький були звільнені тодішнім президентом України Петром Порошенком після того, як Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження, в якому фігурували чиновники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА