12:54 27.06.2023

Опитування: 82% українців вважають ЗСУ найбільш ефективною інституцією

2 хв читати

Київ. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Більшість опитаних українців (82%) вважають Збройні сили України найефективнішою інституцією на сьогодні, свідчать дані соціологічного дослідження групи "Рейтинг", презентація яких відбулася в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому президента України вважають найефективнішим 68%, а волонтерів - 59%. Службу безпеки України оцінюють позитивно 38%, громадські організації - 27%, національну поліцію - 19%. На останніх позиціях у такій оцінці органи прокуратури (5%) і суди (4%).

Загалом 68% респондентів оцінюють як ефективну роботу центральної влади і 56% - місцевої влади.

Українці при цьому назвали боротьбу з корупцією (51% опитаних) основним пріоритетом, на який має спрямовувати свої зусилля місцева влада. Вирішення господарських, комунальних проблем і допомогу армії бачать як пріоритети місцевої влади 32-34%. Відновлення пошкодженої інфраструктури як пріоритет для місцевої влади розцінюють 25% опитаних, облаштування бомбосховищ, укриттів - 21%, допомогу біженцям, внутрішньо переміщеним особам (ВПО) - 18%, сприяння малому і середньому бізнесу - 17%, покращення умов для дошкільної та середньої освіти - 14%, соціальний захист населення - 12%, прозорість роботи влади - 11%.

Крім того, 69% респондентів не брали протягом останнього року участі в заходах, спрямованих на розв'язання важливих питань для своєї громади, і 31% - брали участь. Проте 82% опитаних висловили готовність у майбутньому долучатися до вирішення таких питань (16% - не готові).

Соціологічна група "Рейтинг" 6-11 червня 2023 року провела дослідження "Стійкість під час війни та у поствоєнний період: на що опираються українці". Методом CATI (телефонні інтерв'ю) було опитано 1200 респондентів серед населення України від 18 років на всій території, за винятком тимчасово окупованих Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,8%. Опитування проведено на замовлення Національної платформи стійкості та згуртованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

65% українців вважають нашу перемогу дуже ймовірною - результати соцдослідження

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА