12:46 23.04.2024

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

2 хв читати
Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

62% опитаних українців готові йти воювати за свою країну, що майже вдвічі більше за тих, хто не готовий - таких 33%, тих, хто ще не визначився з відповіддю, лише 4%. Про це свідчать дані опитування, проведеного в жовтні-грудні 2023 року соціологічною групою "Рейтинг" у співпраці з інститутом досліджень Gallup International.

"Нещодавно СГ "Рейтинг" завершила масштабне дослідження у співпраці зі всесвітньо відомим інститутом досліджень Gallup International. Опитування відбувалося в рамках проєкту End of Year 2023. Знайомимо з четвертою з десяти тем масштабного дослідження: готовність в умовах війни воювати за свою країну", - йдеться в пресрелізі СГ "Рейтинг", отриманому агентством "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Як повідомляється, "Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн, причому запитання для українців було прямим і не мало гіпотетичного характеру. Відсоток тих, хто готовий, становить 62%, що майже вдвічі більше за тих, хто не готовий - таких 33%, тих, хто ще не визначився з відповіддю, лише 4%".

Серед сусідів України порівняно велику готовність воювати за свою країну висловили в Молдові, де цей відсоток трохи більший за половину. В Румунії та Польщі відсоток готовності воювати дещо менший за половину опитаних.

Вірменія та Саудівська Аравія продемонстрували найвищий рівень готовності воювати за свою країну: їхні показники становлять відповідно 96% та 94%. Високий рівень готовності також мають такі країни, як Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан. Соціологи зазначають, що найбільшу готовність в умовах війни воювати за свою країну демонструють респонденти з країн Азії.

Повідомляється, що в країнах Америки та Європи найбільший показник тих, хто не визначився. Вищу готовність воювати демонструють респонденти з країн Центрально-Східної Європи, найнижчу - Південної. Загалом найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії.

Загалом найменше тих, хто відповів, що готовий воювати за свою країну, серед японців.

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) - це щорічна традиція, започаткована та розроблена дослідженням у 1977 році. Відтоді опитування проводиться щорічно. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу. Загалом було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000 осіб. В Україні опитування проводила Група "Рейтинг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА