17:32 07.06.2012

Кияни зможуть самі вибирати місця, де потрібен безкоштовний Wi-Fi, - Крамаренко

2 хв читати

Кияни незабаром зможуть самі визначати місця в Києві, де потрібен безкоштовний Wi-Fi, заявляє заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.

"Ми бачимо, що цей проект (Kyiv free Wi-Fi - ІФ) має попит. За перший тиждень цією послугою скористалося близько 12,5 тисячі людей", - заявив він на прес-конференції в Києві в четвер.

Він нагадав, що 27 травня в центрі столиці розпочато реалізацію цього проекту, який надає безкоштовний доступ в Інтернет у громадських місцях міста.

Як зазначив Р.Крамаренко, учасниками пілотного проектами є КМДА, Київміськрада, на базі якої встановлено обладнання проекту, а також компанія Life, яка встановила це обладнання.

"На цей проект місто не витратило ані копійки", - наголосив він.

За словами Р.Крамаренка, сума інвестицій на цей проект становила близько 2,5 млн грн.

Він повідомив, що до кінця літа планується до безкоштовної мережі Wi-Fi підключити площу І.Франка, парк Т.Шевченка, Оболонську набережну, Контрактову площу та парк Позняки.

У майбутньому кияни зможуть самі визначити, де найбільш потрібен Wi-Fi.

"Протягом червня-серпня на сайті КМДА буде рубрика, в якій можна буде проголосувати за створення в тому чи іншому місці точки доступу до мережі", - повідомив заступник голови КМДА.

За його словами, корейські компанії зацікавилися створенням Wi-Fi мережі у місті в цілому. Він також зазначив, що наразі швидкість Інтернету обмежена і становить 2 мбіт/с.

"Ми побачили досить економних підприємців, які працюють і мають офіси на Хрещатику. Якщо ми бачимо на день вже близько 1 тисячі підключень, із них близько 200 підключень - приватні компанії, які мають офіси", - заявив Р.Крамаренко.

За його словами, завантаженість каналу наразі становить 20-25%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА