14:30 07.08.2012

Акція на захист садиби сім'ї Сікорських відбулась у вівторок у Києві

1 хв читати

П’ятнадцять представників Молодіжного руху Києва у вівторок провели акцію на захист садиби сім'ї Сікорських на вулиці Ярославів Вал, 15.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники заходу вивісили на стіні садиби плакат "Влада, дай жити садибі Сікорського", після чого організували на вулиці збір підписів на захист пам'ятки архітектури. За словами одного з учасників акції, зібрані підписи рух має намір віднести до приймальні голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександра Попова.

"Поводячи акцію, ми намагаємося привернути увагу до пам'ятки світового значення, і закликаємо взяти на баланс міста садибу Сікорського і відновити її. У цьому будинку має бути Музей авіації імені Ігоря Сікорського, і ми докладемо всіх зусиль, щоб саме так і було", - сказав представник руху журналістам.

Він зазначив, що садиба нині перебуває на балансі Міністерства оборони України, яке спільно з Міжнародним благодійним фондом "Музей історії повітроплавання і авіації ім. І. Сікорського" довели будинок до аварійного стану.

У цій київській садибі провів своє дитинство і юність І.Сікорський.

Авіаконструктор, вчений, винахідник, філософ І.Сікорський народився в 1889 р. у Києві, Творець перших у світі чотиримоторного літака "Російський витязь" (1913 рік), пасажирського літака "Ілля Муромець" (1914 рік), трансатлантичного гідроплана, серійного вертольота одногвинтової схеми (США, 1942 рік).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА