10:45 12.09.2012

Порошенко просив Януковича підштовхнути утилізаційний збір, президент відповів розповіддю про "танцюриста"

2 хв читати

Україна може захистити національного машинобудівника, застосувавши утилізаційний збір на зразок введеного Росією, однак для цього необхідно подолати опір автоімпортерів, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко у вівторок у Дніпропетровську на всеукраїнській нараді з питань підтримки реального сектора економіки.

Він зазначив, що сфера дії утилізаційного збору має поширюватися і на вживану сільськогосподарську техніку.

"Поставити таку ставку утилізаційного збору, щоб восьмирічні трактори не могли потрапити до України. Ми можемо і маємо негайно затвердити і випустити проект постанови і закон", - заявив П.Порошенко.

За його словами, відповідну постанову Кабінету Міністрів було ухвалено тиждень тому, проте через активний опір її досі не оприлюднено. "Я прошу допомоги, пане президенте", - сказав міністр.

На це президент зауважив: "Поганому танцюристу завжди щось заважає. Що ви розповідаєте і кому ви розказуєте? Я вам голови повідриваю, дуже скоро. Одразу ж після виборів, якщо ви будете розповідати і не робити. Я про це сказав прем'єр-міністрові і сьогодні вам кажу, всім іншим хто сидить тут у першому ряду. Півтора місяці залишилося. Хочете грати в політику - пограєте в політику. Оповідачі", - відповів на прохання В.Янукович.

Як повідомлялося, прем'єр Микола Азаров раніше заявив про намір України ввести утилізаційний збір у відповідь на дії Росії, яка стягує його з 1 вересня, чим фактично закрила доступ українським автомобілебудівникам на свій ринок. Мінприроди розробило відповідний проект постанови уряду, однак про його ухвалення до цих пір нічого не було відомо.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА