14:52 25.09.2012

Кримський прем'єр вважає популізмом законопроект депутата Чорноморова про двомовність в Україні

2 хв читати
Кримський прем'єр вважає популізмом законопроект депутата Чорноморова про двомовність в Україні

Кримський прем'єр, лідер кримської організації Партії регіонів Анатолій Могильов називає популістським законопроект народного депутата Олександра Чорноморова, який пропонує законодавчо закріпити в Україні двомовність, внісши відповідні поправки до закону про мови.

"Наразі більшість тих, хто не потрапляє до пулу обраних людей в парламент, починають себе піарити різними способами і образами. До цих піар-акцій вдаються всі. Зараз у парламенті реєструються десятки законопроектів щодо підвищення зарплат, пенсій, про будівництво чого завгодно і де завгодно, і так далі. Це все, більшою мірою, популістські законопроекти", - заявив А.Могильов на прес-конференції у вівторок у Сімферополі.

А.Могильов нагадав, що в програмі Партії регіонів є положення про те, що партія має намір домагатися надання російській мові статусу другої державної в Україні, однак "треба розуміти реальну ситуацію, коли цей закон може бути ухвалений: лише в тому разі, якщо буде конституційна більшість у Верховній Раді".

Крім того, він заявив про те, що О.Чорноморова виключено з Партії регіонів, і раніше ЗМІ повідомляли про те, що того виключено за те, що він самостійно висунувся за Сімферопольським округом № 2, хоча Партія регіонів за цим округом висунула кримського депутата О. Баталіна.

Як повідомлялося, 21 вересня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект О.Чорноморова "Про внесення змін до закону України "Про засади державної мовної політики". У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що "в процесі схвалення закону ("Про засади державної мовної політики" - ІФ) у другому читанні та в цілому не були враховані пропозиції щодо посилення захисту мовних прав російського і російськомовного населення. Закон, що набув чинності, значною мірою враховує інтереси національних меншин, але не враховує потреби росіян, які проживають на території України і є корінним народом, а разом із великою кількістю російськомовних громадян становлять найчисленнішу мовну групу", - зазначається в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА