14:39 24.10.2012

МОЗ запрошує в Україну німецьких лікарів, що лікують Тимошенко, для вирішення питання про завершення реабілітації

2 хв читати

Міністерство охорони здоров'я України звернулося з офіційним листом до Міністерства закордонних справ України з проханням направити запрошення до берлінської клініки "Шаріте" з пропозицією прибути в Україну лікарям екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Міністерство охорони здоров'я у рамках розгляду заяви пацієнтки Ю.Тимошенко щодо її бажання бути виписаною зі стаціонарного лікувального закладу ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" та звернення Державної пенітенціарної служби щодо проведення засідання міжнародної медичної комісії вважає за необхідне запросити німецьких лікарів для вирішення питання стосовно завершення реабілітаційного курсу Ю.Тимошенко", - йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

У МОЗ роз'яснили свою позицію: у зв'язку з тим, що відповідальність за організацію та ефективність проведення реабілітаційного курсу Ю.Тимошенко в харківській лікарні несуть представники клініки "Шаріте", українська частина міжнародної медкомісії вважає, що не уповноважена одноосібно ухвалювати рішення про виписку пацієнтки.

Представники міжнародної медкомісії з українського боку готові провести засідання у будь-який зручний для німецьких фахівців час, наголосили в прес-службі.

У МОЗ також нагадали, що останнє засідання міжнародної медкомісії відбулося в Харкові за участю німецьких лікарів "Шаріте" Карла Макса Айнхойпля, Лутца Хармса та Анетт Райссхауер 14 жовтня. За результатами роботи медкомісії спільно було ухвалено рішення щодо продовження термінів перебування Ю.Тимошенко у стаціонарному закладі.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її перевели до ЦКЛ №5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра здійснюється за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки "Шаріте".

Нині Ю.Тимошенко наполягає на переведенні її з лікарні до Качанівської колонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА