17:31 25.10.2012

Будівництво парогазової електростанції в Щолкіному прискорить розвиток східного Криму - прем'єр автономії

2 хв читати

Кримський прем'єр Анатолій Могильов вважає, що будівництво парогазової електростанції в місті Щолкіному в Ленінському районі дасть поштовх розвитку всього східного Криму.

"У жовтні цього року Верховна Рада України ухвалила зміни до держбюджету, і там передбачено надання понад 10 млрд грн держгарантій на будівництво парогазової електростанції у нас у Щолкіному. Це дасть потужний поштовх розвитку всього східного Криму. Це створить, за нашими розрахунками, декілька тисяч нових робочих місць. Це дасть поштовх розвитку цьому депресивному регіону, яким є нині східний Крим", - заявив А.Могильов на прес-конференції в Сімферополі в четвер.

За словами глави уряду автономії, планується, що майбутня парогазова електростанція працюватиме на газі, який добуває в Криму ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Як повідомлялося, парламент України дозволив надання державних гарантій на 10 млрд грн за проектом будівництва парогазової електростанції в Щолкіному та розвитку мереж електро- і газопостачання в східній частині Кримського півострова. За відповідний законопроект №11342, розроблений Кабінетом Міністрів, 16 жовтня проголосували 267 народних депутатів.

Згідно із законом, граничний обсяг держгарантій, що надаються в 2012 році, збільшується на 10 млрд грн - до 78 млрд 800 млн грн. Держгарантії планується надати за зобов'язаннями НЕК "Укренерго", що є одержувачем кредитних коштів.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, реалізація проекту з будівництва парогазової електростанції потребує залучення кредиту на $1,25 млрд.

Як повідомлялося, держпідприємство "Кримські генеруючі системи" (КГС) опрацьовує із КНР проект щодо будівництва парогазової електростанції в Щолкіному.

Традиційна генерація в АРК на сьогодні представлена Сімферопольською ТЕЦ, Камиш-Бурунською ТЕЦ та Сакською парогазовою електростанцією. На території Кримського півострова також функціонують сонячні електростанції загальною потужністю 227,26 МВт. Крім того, в регіоні працюють 393 вітроустановки (питомою потужністю 107,5 і 600 кВт), здійснюється будівництво низки сучасних вітропарків, оснащених турбінами мегаватного класу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА