12:05 06.11.2012

Siemens має намiр до квiтня 2013 р. визначитися з українським партнером iз виробництва трамваїв в Українi

3 хв читати

Компанiя "Сiменс Україна", дочiрнє пiдприємство концерну Siemens, має намiр у першому кварталi 2013 року визначитися з українським партнером зi спiльної реалiзацiї проекту виробництва трамваїв в Українi, повiдомив журналiстам гендиректор "Сiменс Україна" Корнелiус Гранiг у понедiлок увечерi.

"Нам сьогоднi цiкава участь у проектi "Український трамвай", є чiтка стратегiя, i, думаю, в першому кварталi наступного року ми зможемо назвати українське пiдприємство-партнера з виробництва трамваїв в Українi. Тим паче що є чимало заводiв, якi можуть реалiзувати такий проект. У нас вiдбуваються активнi дискусiї, i є план, як реалiзувати тут проект, аналогiчний успiшно втiленому в Румунiї", - сказав вiн.

При цьому К.Гранiг уточнив, що в рамках проекту планується продаж лiцензiї Siemens i технологiй українському партнеровi-виробнику, а не створення спiльного пiдприємства.

"На сьогоднi поки що думаємо тiльки про лiцензiю, яка, на нашу думку, не коштуватиме дуже дорого, i деякi комплектуючi постачатимуться з Австрiї та Нiмеччини, а складання здiйснюватиметься тут. Це має створити конкурентоспроможну цiну, оскiльки ми конкуруватимемо з iншими виробниками, наприклад, бiлоруськими", - зазначив К.Гранiг.

За його словами, ступiнь локалiзацiї становитиме близько 80%, ще 20% становитимуть зарубiжнi постачання. Вiн додав, що планується, зокрема, виробляти трамваї завдовжки 27 м, але насамперед усе залежатиме вiд потреби мiст, якi купуватимуть цю технiку.

Орiєнтовний щорiчний обсяг виробництва трамваїв, за оцiнкою К.Гранiга, може становити до 100 одиниць.

Говорячи про потенцiйного партнера проекту, вiн зазначив, що в Українi таку технiку можуть виробляти чотири-п'ять компанiй, якi хотiли б спiвпрацювати з концерном, зокрема корпорацiя "Богдан", Крюкiвський вагонозавод i холдинг ЛАЗ.

К.Гранiг також повiдомив, що вважає цiкавим проект виробництва в Українi електроавтобуса, зокрема з урахуванням дешевизни електроенергiї в Українi, а акумулятори до них могли б заряджатися в трамвайних депо.

Щодо питання про участь у виробництвi електровозiв гендиректор "Сiменс Україна" нагадав про спiльний проект iз днiпропетровським заводом "Електровозобудування", який було "згорнуто".

"Такий проект уже був, i я нещодавно порушував це питання - ми могли б його вiдновити або продовжити. Але треба прояснити, чи потрiбен цей проект Українi. Наскiльки я розумiю, в "Укрзалiзницi" в цьому планi є своя стратегiя, i рiшення - за нею. Але для нас сьогоднi швидкiснi поїзди не найголовнiше питання в нашiй стратегiї", - зазначив К.Гранiг.

Вiн повiдомив, що Siemens, як i ранiше, зацiкавлений у спiвпрацi з українськими партнерами у сферi металургiї, енергетики, насамперед вiтроенергетики, де концерн уже спiвпрацює з ДТЕК, також цiкавим напрямом вважає розвиток iнфраструктури мiст, зокрема модернiзацiю тепломереж.

К.Гранiг не повiдомив про результати дiяльностi компанiї "Сiменс Україна" минулого фiнансового року (завершився 30 вересня), зазначивши, що є певне вiдставання вiд прогнозних показникiв.

"Усi результати буде оголошено в загальному звiтi Siemens, який поки що не опублiковано. А надалi ми хочемо розширити кiлькiсть проектiв в Українi та збiльшити кiлькiсть спiвробiтникiв компанiї в Українi", - сказав вiн.

"Сiменс Україна" з центральним офiсом у Києвi, заснована в 1997 роцi, постачає обладнання, комплекснi рiшення та послуги для промисловостi, енергетики, транспорту й охорони здоров'я. Регiональнi фiлiї працюють у Донецьку, Львовi, Одесi, Днiпропетровську, Харковi, Кривому Розi та Марiуполi.

У 2011 фiнансовому роцi (1 жовтня 2010 року - 30 вересня 2011 року) обсяги продажу компанiї зросли на 12% - до EUR44 млн, портфель нових замовлень - на 22%, до EUR53 млн.

У компанiї працюють 300 осiб.

Нiмецький концерн Siemens AG працює в бiльше нiж 190 країнах свiту. Siemens виробляє обладнання для промисловостi, енергетики та охорони здоров'я - вiд залiзничних складiв i газових турбiн до апаратiв магнiтно-резонансної томографiї. На компанiю працюють 360 тис. людей у всьому свiтi.

У 2011 фiнроцi обсяги продажу концерну становили EUR73,5 млрд, чистий прибуток - EUR7 млрд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА