11:23 08.11.2012

Лазаренко все ще прагне повернутися в Україну, але поки що просить тимчасового статусу на право перебування у США - адвокат

2 хв читати
Лазаренко все ще прагне повернутися в Україну, але поки що просить тимчасового статусу на право перебування у США - адвокат

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко подав клопотання до Імміграційного суду Сан-Франциско про надання йому тимчасового статусу на право перебування на території США, повідомила адвокат П.Лазаренка Марина Долгопола.

"У цьому клопотанні не йдеться про надання йому політичного притулку, а лише про право тимчасового перебування. Деякі українські ЗМІ помилково повідомили, ніби Лазаренко просить політичного притулку в США", - йдеться в повідомленні адвоката, поширеному в четвер.

За її словами, наразі П.Лазаренко перебуває в державному закладі, який імміграційна служба США використовує для тримання осіб, щодо яких вирішуються питання права перебування на території цієї країни.

Екс-прем'єр України вже отримав відповідь, що справу розгляне зазначений суд (суддя Лора Рамірес). Захисники П.Лазаренка очікують, що слухання з цього питання розпочнеться вже через два-три тижні.

"Павло Лазаренко підтверджує своє прагнення якнайшвидше повернутися в Україну. Однак, враховуючи відсутність гарантій його особистої безпеки на батьківщині, незалежного правосуддя і через упередженість стосовно його особи керівництва Генеральної прокуратури України, Лазаренко та його захисники вважають наразі єдиним вірним кроком отримання ним тимчасового статусу в США", - наголосила М.Долгопола.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який провів в ув'язненні понад десять років за фінансові махінації, 1 листопада 2012 року вийшов з американської в'язниці Terminal Island на волю.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом, та в переведенні їх на закордонні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА