13:17 14.11.2012

Європейська Комiсiя в груднi ухвалить рiшення про доступ української продукцiї птахiвництва на європейський ринок

2 хв читати

Європейська Комiсiя має намiр ухвалити рiшення щодо допуску продукцiї українського птахiвництва на європейський ринок до кiнця цього року, яке, як очiкується, буде позитивним, сказав директор iз загальних питань компанiї "Агромарс" ("Гаврилiвськi курчата") Олексiй Марченко українським журналiстам у Брюсселi в середу.

"Європейська Комiсiя в груднi має ухвалити рiшення. Керiвники директорату ЄК, якi причетнi до пiдготовки документiв iз цього питання, говорять, що вони сподiваються на позитивне рiшення. Хоча це не означає, що ми отримаємо вiдкритi ворота за всiма напрямами", - сказав вiн пiсля низки зустрiчей представникiв українських експортерiв iз представниками Європейської Комiсiї.

О.Марченко пояснив, що якщо Україна й отримає таке право, то буде вимушена виконати цiлу низку умов i вимог, якi стосуються не лише виробникiв аграрної продукцiї, а й того, як "влада, парламент адаптують законодавство".

"Ми вже маємо серйознi досягнення у сферi приведення у вiдповiднiсть до європейських норм нашої продукцiї. Проте на запитання, коли ми отримаємо такi самi можливостi доступу, якi є у нiмецьких аграрiїв, в яких ми закуповуємо багато чого для органiзацiї нашого виробництва, на жаль, жоден з учасникiв наших зустрiчей не змiг вiдповiсти. Посилаються на рiзнi обставини - якщо не полiтичнi, то технiчнi, вiдсутнiсть рiшень, ще щось. Ми також чули, що є низка проблемних питань у сферi iмплементацiї умов i норм українського законодавства до вимог Європи. Це серйозна проблема", - пояснив директор компанiї.

При цьому О.Марченко висловив упевненiсть, що Україна може розпочати реалiзацiю угоди про зону вiльної торгiвлi, яка є невiд'ємною частиною угоди про асоцiацiю, ще до ратифiкацiї документа в цiлому. "Є певнi процедури, якi передбачають попереднє виконання. Бiльшiсть iз тих, з ким ми зустрiчалися з Європейської Комiсiї, сказали, що вони будуть готовi до ухвалення рiшення про дозвiл попереднього виконання умов зони вiльної торгiвлi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА