16:20 16.11.2012

Дві треті абортів в Україні здійснюють свідомо через небажану вагітність - МОЗ

2 хв читати

Близько 65% абортів в Україні здійснюються за рішенням жінок у зв'язку з небажаною вагітністю, повідомила заступник начальника управління охорони материнства і дитинства Міністерства охорони здоров'я Валентина Коломейчук.

"У структурі абортів майже 65% - це небажана вагітність, це аборти, проведені за бажанням жінки. 101 тис. абортів", - розповіла вона на презентації доповіді Фонду народонаселення ООН "Народонаселення світу" в Києві в п'ятницю.

При цьому вона зазначила, що в Україні спостерігається позитивна динаміка зниження кількості абортів. За її словами, якщо в 1995 році жінки зробили 715 тис. абортів, то в 2011-му - лише 156 тис. "Із цих 156 тис. - аборти, проведені за бажанням жінок (становлять 65% - ІФ). Сюди ще входять "самовільні" аборти та за медичними показаннями (решта 35% - ІФ)", - пояснила В.Коломейчук.

Пояснюючи причини прийняття таких рішень, вона зазначила: "Неправильний підхід до питань планування сім'ї. На превеликий жаль, наші жінки сьогодні все ще регулюють свою народжуваність шляхом переривання вагітності".

Крім того, вона повідомила, що щорічно близько 100 дівчаток 10-14 років в Україні роблять аборти. "У 2011 році 84 дівчинки зробили такі аборти і 122 народили до 14 років", - сказала В.Коломейчук, зазначивши, що, на її думку, така ситуація - "кричуща".

За її словами, щорічно у віці 15-17 років здійснюють близько 2 тис. абортів, а 7 тис. дівчаток-підлітків цієї вікової групи народжують. При цьому представник МОЗ зазначила, що в цій віковій категорії трапляється запланована вагітність. "Якщо у віковій категорії 15-17 років стоїть питання: народжувати чи робити аборт, то приймається рішення народжувати, чого не можна сказати про вікову групу 10-14 років", - розповіла В.Коломейчук.

Водночас вона повідомила: "У нас відбувається різке зниження абортів серед дівчаток-підлітків. А аборти у дівчаток 10-14 років залишаються приблизно на одному рівні".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА