10:42 30.11.2012

У Збройних силах України гряде скорочення структур забезпечення військ і посилення бойових частин - начальник Генштабу

1 хв читати

Міністерство оборони України планує змінити структуру Збройних сил України шляхом посилення бойових частин з одночасним зменшенням структур забезпечення військ та оптимізацією системи управління.

"Реформування структури Збройних сил має на меті посилити компонент бойових частин з одночасним зменшенням структур забезпечення та оптимізацією системи управління", - зазначив начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Володимир Замана, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За його словами, перспективна структура Збройних сил України включатиме два оперативні командування і командування Військово-морських сил.

"Наявні командування Сухопутних військ, Повітряних та Військово-морських сил буде трансформовано в Генеральний штаб з одночасною оптимізацією і централізацією структур забезпечення", - повідомив начальник Генштабу.

Він зауважив, що Збройні сили вже мали можливість працювати у новій організаційно-штатній структурі під час проведення комплексу дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами (силами) "Перспектива-2012".

"Наразі отримана за підсумками навчань інформація аналізується. Також ми вивчаємо передовий досвід наших партнерів у цій сфері, аби уникнути помилок і зробити процес переходу до міжвидових органів військового управління ефективним і безболісним", - зазначив В.Замана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА