20:11 04.12.2012

Прокуратура направила звернення профспiлки "ArcelorMittal Кривий Рiг" на вивчення компетентним органам

2 хв читати

Прокуратура Днiпропетровської областi вивчила вiдкритого листа профспiлкової органiзацiї гiрничо-металургiйного комбiнату "ArcelorMittal Кривий Рiг" (Днiпропетровська обл.) i направила його до Територiальної iнспекцiї працi в Днiпропетровськiй областi та регiонального вiддiлення Фонду держмайна.

"Звернення профспiлкової органiзацiї "ArcelorMittal Кривий Рiг" - у зонi уваги прокуратури областi. Вiдкритого листа стосовно звернення профспiлкової органiзацiї Криворiзького гiрничо-металургiйного комбiнату "Arcelor Mittal Кривий Рiг", оприлюдненого в засобах масової iнформацiї, прокуратура Днiпропетровської областi направила до Територiальної державної iнспекцiї працi в Днiпропетровськiй областi та до регiонального вiддiлення Фонду держмайна України в Днiпропетровськiй областi для розгляду за компетенцiєю", - повiдомила прес-служба обласної прокуратура у вiвторок.

Як повiдомлялося, профспiлкова органiзацiя "ArcelorMittal Кривий Рiг" звернулася з вiдкритим листом до президента, прем'єр-мiнiстра, спiкера парламенту, голови Фонду держмайна, генпрокурора, голови Днiпропетровської облдержадмiнiстрацiї, мера Кривого Рогу, голiв ФПУ i ПМГУ з проханням допомогти трудовому колективу в протидiї полiтицi власника пiдприємства Лакшмi Мiттала щодо скорочення працiвникiв.

Профком меткомбiнату провiв 4 грудня акцiю протесту з вимогами скасувати накази, якi передбачають скорочення штатної чисельностi працiвникiв, i негайно укомплектувати штат пiдприємства вiдповiдно до науково обґрунтованих нормативiв чисельностi.

Профком i трудовий колектив також вимагають не допускати зменшення рiвня зарплати та надати програму її пiдвищення, що передбачають iнвестицiйнi зобов'язання власника.

"ArcelorMittal Кривий Рiг" - найбiльший виробник сталевого прокату в Українi. Спецiалiзується на випуску довгомiрного прокату, зокрема арматури та катанки.

Корпорацiя Mittal Steel придбала 93,02% акцiй ВАТ "Криворiжсталь" на вiдкритому конкурсi 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової цiни 10 млрд грн, пiсля чого меткомбiнат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Рiг", пiзнiше - на "ArcelorMittal Кривий Рiг".

За даними профкому, на момент продажу пiдприємства нинiшньому власнику в 2005 роцi штатна чисельнiсть працiвникiв становила 57 921 людина. На 1 жовтня 2012 року середньооблiкова чисельнiсть працiвникiв становила 32 333 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА