20:18 20.12.2012

В ЄП застерігають Україну від можливого кримінального переслідування соратника Тимошенко Немирі

2 хв читати

Ситуація навколо засуджених колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перебуває на постійному контролі в Європейському Союзі, заявляє голова комітету закордонних справ Європарламенту Елмар Брок.

"Справу Юлії Тимошенко на дуже високому рівні обговорюють в ЄС, і доки ці справи (справи Ю.Тимошенко і Ю.Луценка - ІФ) не будуть вирішені, вони залишаться в нашому порядку денному", - заявив він на прес-конференції в четвер у Києві.

Європарламентар нагадав, що вирішення цих питань є умовою для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Водночас Е.Брок зазначив, що якщо в Україні буде відкрито кримінальну справу проти соратника Ю.Тимошенко, заступника голови партії "Батьківщина" Григорія Немирі, то можна буде вважати, що Україна не виконує своїх зобов'язань.

"Якщо вони відкриють справу проти Григорія Немирі, то я буду вважати, що вони відхилили цю пропозицію (підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Вільнюському саміті в листопаді 2013 року - ІФ)", - сказав він.

Е.Брок також зазначив, що порушував ці питання під час зустрічі з українським прем'єр-міністром і спікером парламенту, і у нього склалося враження, що українські політики зрозуміли його і будуть діяти відповідно.

Євродепутат також розповів, що у нього була запланована зустріч із першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, проте в останню хвилину її скасували.

"Я думаю, він дуже зайнятий: готується до зустрічі з президентом Обамою", - сказав Е. Брок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА