16:20 25.12.2012

Могильов і його перший заступник Бурлаков очолили список найвпливовіших політиків АРК 2012 року

3 хв читати

Кримського прем'єра, лідера Кримської організації Партії регіонів Анатолія Могильова визнано найвпливовішим політиком АРК за підсумками 2012 року.

Як свідчать результати опитування експертів, який провів Кримський незалежний центр політичних дослідників і журналістів (КНЦПІЖ), А.Могильов отримав 8,4 бала з 10 можливих.

"Це доволі високий рейтинг впливовості, проте, як зазначають експерти, він не зміг досягти рівня впливовості свого земляка і попередника на прем'єрській посаді Василя Джарти. Однак йому вдалося зберегти контроль "донецьких" над АРК і не допустити провалу Партії регіонів на виборах до Верховної Ради України. Також Анатолій Могильов зберіг більшу частину команди Джарти і посилив її власними кадрами", - зазначили в КНЦПІЖ.

Другим у рейтингу впливовості з результатом 6,14 бала є колишній найближчий соратник В.Джарти, перший заступник голови Ради міністрів АРК Павло Бурлаков, який цього року не тільки зберіг посаду, а й залишився "правою рукою прем'єра".

Вища посадова особа автономії - голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов - тільки третій за впливовістю, з рейтингом, що значно поступається керівникам уряду АРК - 5,07. Він лише ненабагато випередив у рейтингу впливовості лідера партії "Союз", колишнього депутата Верховної Ради Криму, нині народного депутата України Лева Миримського - 5,03. Л.Миримський під час виборів до ВР України домігся звільнення з виборчої кампанії головного конкурента - регіонала і, перемігши в складному виборчому окрузі, знову став членом українського парламенту.

Першу п'ятірку найвпливовіших кримських політиків замикає голова меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв - 4,76, який не тільки знову став народним депутатом України, а й зберіг місце лідера представницького органу кримських татар і вплив у міжнародних структурах, зазначають експерти, опитані КНЦПІЖ.

Шосте місце у віце-прем'єра кримського уряду Ольги Удовіної - 4,7. Член президії ВР Криму Рустам Теміргалієв із результатом 4,62 бала сьомий у списку впливовості.

Як зазначили в КНЦПІЖ, значна роль силових структур у нинішній політиці, особливо під час виборчої кампанії, визначила місця в першій десятці ще двох вихідців із Донбасу: прокурора Криму В'ячеслава Павлова (4,48 бала) та начальника кримської міліції Михайла Слепаньова (4,44 бала). Замикає першу десятку заступник голови Верховної Ради автономії Григорій Іоффе - 4,01 бала, що вже кілька років зберігає свій вплив при всіх змінах політичних вітрів.

Другу десятку списку відкриває Сергій Куніцин (3,88 бала), який не лише вистояв після чергового розриву з регіоналами, а й через союз з УДАРом Віталія Кличка потрапив до ВРУ. За ним розташувалися кримський віце-прем'єр Георгій Псарьов, перший віце-спікер ВР Криму Сергій Донич, кримський депутат і 1-й заступник голови меджлісу Рефат Чубаров, нардеп Борис Дейч, кримські депутати Олександр Мельник та Юхим Фікс, постійний представник президента України в Криму Віктор Плакіда, нардеп, лідер кримської організації ВО "Батьківщина" Андрій Сенченко, член президії ВР Криму Костянтин Бахарєв.

У попередні роки найвпливовішими політиками Криму експертами КНЦПІЖ визнавали Василя Джарти, Анатолія Гриценка, Антона Пригодського, Сергія Куніцина, Леоніда Грача, Аркадія Демиденка, Бориса Дейча, Василя Кисельова та Анатолія Франчука.

Кримський Незалежний Центр політичних дослідників і журналістів щорічно проводить традиційне опитування експертів із метою визначення найвпливовіших кримських політиків року, що минає. Ступінь впливовості обраних політиків (не має значення - позитивний або негативний) оцінювався за 10-бальною шкалою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА