15:26 04.01.2013

Бурова установка "Незалежнiсть" прибула в Україну - "Чорноморнафтогаз"

2 хв читати

Наприкiнцi грудня буксири ДАТ "Чорноморнафтогаз" вiдтранспортували самопiднiмальну бурову установку (СПБУ) "Чорноморнафтогаз" iз турецького порту Гiресун до Криму, повiдомляє прес-служба компанiї.

"Наразi на рейдi бази бурiння та облаштування (бiля селища Чорноморського - IФ) тривають роботи з розконсервацiї обладнання СПБУ "Незалежнiсть" пiсля переходу в Крим i забезпечення бурової установки матерiалами для бурiння, пiсля чого її вiдбуксирують на 155 км вiд берега - на Одеське родовище газу, на якому СПБУ розпочне безпосередню роботу", - наголошується в повiдомленнi.

Буксирування СПБУ з Гiресуна до Криму тривало чотири доби, караван у складi "Незалежностi" та буксирiв-суден забезпечення "Мис Тарханкут" i "Федiр Урюпiн" подолав 418 миль.

Як повiдомлялося, СПБУ пройшла шлях iз Сiнгапуру через Iндiйський i Атлантичний океани, Яванське, Середземне, Егейське та Мармурове моря. У турецькому порту Гiресун було виконано монтаж обладнання, опорних колон i бурового порталу установки. Також у Туреччинi здiйснили випробування, пусконалагодження та прийом-передачу СПБУ.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцiй якого належать НАК "Нафтогаз України", закупило двi самопiднiмальнi буровi установки (СПБУ) "Петро Годованець" i "Незалежнiсть" виробництва сiнгапурської компанiї Keppel FELS, за цiною близько $400 млн кожна.

У червнi 2012 року "Чорноморнафтогаз" розпочав активну фазу освоєння Одеського родовища природного газу за допомогою СПБУ "Петро Годованець". Програма розвитку передбачає освоєння компанiєю до 2015 року семи нових родовищ i дооблаштування двох дiючих. Це дасть змогу вивести рiчний видобуток природного газу на рiвень 3 млрд куб. м на рiк.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА