11:38 15.01.2013

Начальник Качанівської колонії пообіцяв депутатам прибрати всі камери з палати Тимошенко

2 хв читати

Начальник Качанівської виправної колонії №54 Ігор Колпащиков пообіцяв народним депутатам від опозиції, що вимоги екс-прем'єра Юлії Тимошенко буде виконано, зокрема, відеокамери спостереження залишаться тільки в коридорі лікарні, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

"Сьогодні ми, нарешті, змогли зустрітися з начальником колонії. Він пообіцяв, що камери залишаться тільки в коридорі, з маніпуляційної та кімнат, де проводять лікування і процедури, їх приберуть. Я так зрозумів, що з палати, де вона (Ю.Тимошенко - ІФ) спить і де приймає їжу, камеру приберуть теж. Камеру приберуть із душової, з туалету тощо", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок народний депутат Андрій Павловський ("Батьківщина").

За його словами, начальник колонії пообіцяв виконати й інші вимоги Ю.Тимошенко, зокрема, щоб у палаті перебували тільки охоронці-жінки й не було охоронців-чоловіків.

Водночас, за словами А.Павловського, народні депутати у вівторок не зможуть ознайомитися з умовами утримання Ю.Тимошенко, оскільки в неї призначено зустріч із дочкою Євгенією.

Раніше Державна пенітенціарна служба неодноразово заявляла, що відеоспостереження за екс-прем'єром відбувається виключно в рамках закону, камери встановлено лише в її палаті й у коридорі, а в душі, маніпуляційній та інших приміщеннях ні прихованих, ні відкритих відеокамер не встановлено. Крім того, в пенітенціарній стверджували, що за моніторами, куди вводяться результати відеоспостереження, працюють тільки жінки, в палаті екс-прем'єра присутній тільки персонал жіночої статі.

8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Ю.Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуває охорона.

14 січня кілька народних депутатів від об'єднаної опозиції "Батьківщина" зустрілися з керівництвом Качанівської виправної колонії, а також вимагали надати їм можливість ознайомитися з умовами утримання Ю.Тимошенко.

У зв'язку з цим на офіційному сайті Державної пенітенціарної служби України з'явилося повідомлення про те, що відомство "чітко дотримується вимог і норм українського та міжнародного законодавства". Зокрема, в службі зазначили, що законність встановлення відеокамер у палаті Ю.Тимошенко підтвердив суд, а спостерігають за екс-прем'єром лише жінки.

"Державна пенітенціарна служба наголошує, що навіть через політичний тиск та погрози окремих народних депутатів не порушуватиме законів", - зазначалося в повідомленні прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА