13:28 16.01.2013

"Одеський Брейвік" заперечує свою причетність до публікації погроз у ЖЖ

2 хв читати

"Одеський Брейвік" - 23-річний одесит Олександр Курінний - заперечує свою причетність до публікації в "Живому журналі", де від його імені висловлювалася погроза влаштувати бійню в одному з гуртожитків, де мешкають іноземці.

"Кілька днів тому в ЖЖ невідомий, користуючись моїм ім'ям і прізвищем, поширив недостовірну інформацію про те, що я маю намір підірвати гуртожиток з іноземцями. Я такого не писав. Я не маю акаунта в ЖЖ, також я не маю ніякого пістолета й вибухівки", - написав О.Курінний на своїй сторінці "Вконтакте".

Він також повідомив, що на допит до міліції прийшов добровільно.

"На цьому допиті мені натякнули: визнай свою провину, ми закриємо справу, заплатиш 800 грн штрафу. Тобто співробітники МВС хочуть, щоб я визнав свою провину за те, чого не робив... Допит відбувався з порушенням законодавства", - додав О.Курінний.

У свою чергу в міліції не повідомляють про долю О.Курінного нічого нового. В середу він знову прибув на допит за повісткою. Його правовий статус досі не визначено. Заяви О.Курінного про тиск на нього в міліції та про порушення законодавства під час допитів назвали вигадкою і не прокоментували.

Як повідомлялося, міське управління міліції Одеси розпочало кримінальне провадження за фактом поширення заяви хлопця з погрозами про майбутнє вбивство іноземців. Кримінальне провадження проводиться за статтями 259 і 296 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян і хуліганство) Кримінального кодексу України.

23-річний одесит О.Курінний 13 січня заявив у своєму "Живому журналі" про наміри повторити "подвиг" норвезького вбивці Андреаса Брейвіка, який 22 липня 2011 убив 77 осіб.

За словами одесита, він має бойовий пістолет і планує відкрити стрільбу в одному з одеських гуртожитків для іноземних студентів. Здійснити задумане О.Курінний має намір до кінця поточного тижня. На підтвердження своїх слів він також розмістив фото зброї. Імовірно, це пістолет Стечкіна.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА