19:24 23.01.2013

Більшість продуктів харчування містять ГМО, впевнені дві третини українців

2 хв читати

Дві третини українців (68%) вважають, що більшість продуктів харчування в Україні містять генно-модифіковані організми, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Research&Branding Group.

Протилежної думки дотримуються 16% опитаних.

Водночас опитування показало: майже половина респондентів (45%) вважають, що ГМО містяться рівною мірою як в українських, так і імпортних продуктах.

Водночас третина українців (28%) вважають, що продуктів харчування, що містять ГМО, більше серед імпортних, а 19% - серед українських.

За результатами соціологічного дослідження, менше половини опитаних (45%) іноді звертають увагу на маркування, тоді як 27% зовсім не звертають увагу на цю інформацію. А 25% респондентів зазначили, що завжди звертають увагу на інформацію про вміст генно-модифікованих організмів у продукті харчування.

Окрім того, більшість респондентів (71%) стверджують, що тема генно-модифікованих організмів для них є актуальною. При цьому 25% вважають цю тему особисто для себе неактуальною.

Тим часом для жінок тема ГМО більше актуальна (74%), ніж для чоловіків (66%).

Майже три чверті (74%) опитаних стверджують, що знають про те, що становлять генно-модифіковані організми, протилежну думку мають 23% респондентів.

Як свідчать результати опитування, 80% українців упевнені, що ГМО небезпечні для здоров'я людей, а кожен десятий (10%) дотримується протилежної думки.

Актуальною для країни проблему генно-модифікованих організмів у продуктах харчування вважають 80% опитаних, тоді як у 13% - протилежна точка зору.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА