20:58 07.02.2013

Невідомі розпочали будівництво в одеському парку Шевченка на ділянці, де хоче будувати підстанцію ПАТ "Одесаобленерго"

3 хв читати

Невідомі захистили бетонною огорожею ділянку землі в парку ім. Т.Шевченка в центрі Одеси, на якій ПАТ "Одесаобленерго" планує будувати трансформаторну підстанцію "Маразліївська".

Представники Одеської міськради та ПАТ "Одесаобленерго" на прес-конференції заявили журналістам, що не знають, хто встановив цю огорожу.

"Офіційно ніхто там робіт не розпочинав. Коли ми почнемо будувати, ми завчасно повідомимо про це мешканців міста і встановимо поряд із будівництвом велике оголошення із списком усіх підрядників, задіяних у будівництві", - заявив помічник голови правління ПАТ "Одесаобленерго" Борис Трасован.

Не знає, хто розпочав будівництво, і в. о. начальника управління земельних ресурсів Одеської міськради Віра Гресь-Соборова та голова депутатської комісії Одеської міськради із земельних питань Дмитро Кот, що також були присутні на прес-конференції.

Док пошуку невідомих будівельників підключилися навіть правоохоронці.

"Прокуратура Одеси, у зв'язку з суспільним резонансом опублікованої у ЗМІ інформації про будівництво на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка електричної підстанції, організувала перевірку додержання вимог земельного законодавства з цього питання. З цією метою прокуратура направила запити до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Одеського міського управління земельних ресурсів та Державної інспекції сільського господарства області для отримання інформації про законність відведення земельної ділянки в районі обсерваторії та наявності у забудовника дозвільної документації на проведення будівельних робіт. У разі виявлення порушень вимог чинного законодавства, прокуратура вживатиме відповідних заходів реагування", - повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Однак ні міська влада, ні контролюючі організації не знесли огорожі, встановленої в парку близько тижня тому.

Водночас саме на обгородженій ділянці ПАТ "Одесаобленерго" планує будувати велику трансформаторну підстанцію для забезпечення електропостачання центру Одеси. За оцінкою голови правління ПАТ Олександра Ніверчука на літо 2012 року загальна вартість усіх робіт із будівництва цієї підстанції коливається від 370 млн грн до 500 млн грн. Будівництво триватиме близько двох років.

Цю ділянку землі ПАТ "Одесаобленерго" Одеська міськрада віддала влітку 2012 року. Своїм рішенням №2223-VI міськрада дала згоду на укладення договору між комунальним підприємством "Парки Одеси" та ВАТ "Енергопостачальна,компанія "Одесаобленерго" про встановлення постійного земельного сервітуту на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення і на землях історико-культурного призначення для будівництва та подальшої експлуатації закритої трансформаторної підстанції 110/6 кВ "Маразліївська" в парку-пам'яці садово-паркового мистецтва місцевого значення ім. Т.Шевченка. Однак поки що будувати підстанцію на цій землі ПАТ "Одесаобленерго" права не має.

Питання може вирішитися 19 лютого - на сесії Одеської міськради розглянуть проект рішення, що стосується зменшення площі парку Шевченка. Таким чином, міська влада виведе ділянку, яка призначається для підстанції, із земель природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, після чого на ній може розпочатися будівництво.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА