15:05 12.02.2013

Тимошенко можуть доправити до Києва у справі про вбивство Щербаня - Кожем'якін

2 хв читати

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін стверджує, що існує висока ймовірність того, що Ю.Тимошенко 13 лютого доправлять до Києва для допиту свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

"З власних джерел у нас є інформація, що влада планує провести таку акцію. Але з тих самих джерел нам відомо, що рішення вона остаточно не прийняла. Але існує дуже велика ймовірність того, що Юлію Володимирівну буде доправлено до Києва для участі в суді" , - сказав А.Кожем'якін журналістам у вівторок після зустрічі з екс-прем'єром в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" № 5, де вона проходить курс лікування.

Він також наголосив, що Ю.Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні, а закон не дозволяє залучати до участі в суді або слідчих дій людей, які перебувають на стаціонарному лікуванні. "Стан її здоров'я не дає можливості перебувати в будь-якому іншому місці, окрім лікарні, зокрема, і в суді. Якщо Пенітенціарна служба і керівництво колонії за рішенням суду вважають, що можна ухвалювати рішення і привозити її силою, то нехай вони таке рішення приймають, але є закон, який необхідно виконувати", - зазначив А.Кожем 'якін.

Інший захисник екс-прем'єра Сергій Сас наголосив, що Ю.Тимошенко готова брати участь в допиті свідків у справі Є.Щербаня, коли їй дозволить стан здоров'я і вона зможе підготуватися до цього питання, вивчивши матеріали справи.

Як повідомлялося, 7 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва О.Царевич частково задовольнила клопотання Ю.Тимошенко і перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на прохання екс-прем'єра на 13 лютого. О.Царевич також зобов'язала забезпечити доправлення Ю.Тимошенко на судове засідання до Апеляційного суду Києва.

Тим не менше, 12 лютого в судовому засіданні у справі щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 5 березня через відсутність підсудної.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА