14:27 13.02.2013

Дефіциту імпортних ліків в українських аптеках із 1 березня не буде - віце-прем'єр Грищенко

1 хв читати
Дефіциту імпортних ліків в українських аптеках із 1 березня не буде - віце-прем'єр Грищенко

Віце-прем'єр України Костянтин Грищенко виключає дефіцит імпортних ліків в аптеках після набуття чинності з 1 березня нормою закону про ліцензування імпортних лікарських засобів.

"Немає підстав вважати, що з 1 березня в українських аптеках можуть зникнути імпортні ліки. Об'єктивних причин для цього немає, оскільки ми контролюємо ситуацію наявності лікарських засобів в аптеках", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

К.Грищенко зазначив, що введення з 1 березня норм закону про ліцензування імпортних ліків відбуватиметься поступово, з постійним контролем з боку влади за асортиментом препаратів в аптеках.

У свою чергу, виступаючи на брифінгу, голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов додав, що на складах компаній-дистриб'юторів, які забезпечують 90% ринку лікарських засобів, є запаси ліків, яких українським пацієнтам вистачить на три-чотири місяці.

"Протягом 2012 року в нашій країні було реалізовано 475 млн упаковок іноземних лікарських засобів. Сьогодні на складах лише п'яти дистриб'юторів, які забезпечують 90% ринку, є 204 млн упаковок - це 40%. Цих запасів вистачить нашому пацієнту щонайменше на три-чотири місяці", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА