16:14 13.02.2013

Дефiциту або подорожчання iмпортних лiкiв у зв'язку з введенням лiцензування iмпорту не буде - голова профiльного комiтету ВР

2 хв читати
Дефiциту або подорожчання iмпортних лiкiв у зв'язку з введенням лiцензування iмпорту не буде - голова профiльного комiтету ВР

Дефiциту i здорожчання iмпортних лiкiв у зв'язку з введенням лiцензування iмпорту не буде, стверджує голова Комiтету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (фракцiя Партiї регiонiв).

Вона наголосила що лiцензування iмпорту лiкарських засобiв - це європейська норма, яка регламентована статтею 40 Директиви 2001/83/ЕС Європейського парламенту та Ради вiд 6 листопада 2001 року про Кодекс спiвтовариства щодо лiкарських препаратiв, призначених для споживання людьми.

"Застосовуючи такий механiзм регулювання, країни ЄС захищають своїх громадян вiд можливого ввезення неякiсної або пiдробленої продукцiї, оскiльки лiцензiя на iмпорт лiкарського засобу передбачає прямi контракти з виробником лiкiв. Саме завдяки лiцензуванню iмпорту лiкiв iз ланцюжка постачальникiв "прибирають" усiляких посередникiв, якi заробляють на "перекуповуваннi" препаратiв один в одного", - цитує Т.Бахтеєву її прес-служба.

Крiм того, голова комiтету зазначила, що лiцензування iмпорту створить систему, коли цiна препарату на ринку України буде сумiрною з цiною виробника i цiною цього препарату в сусiднiх державах. Цiну препарату можна буде легко проконтролювати, що важливо для споживача.

Ще один позитивний елемент лiцензування iмпорту лiкiв, за словами Т.Бахтєєвої, - це наявнiсть в Українi особи, якiй можна пред'явити претензiю, якщо препарат неякiсний. Зараз лiцензiю на iмпорт лiкiв видаватимуть їхньому виробниковi або уповноваженiй виробником особi, яку зареєстровано на територiї України. Це може бути український дистриб'ютор.

Полiтик також зазначила, що систему лiцензування впроваджуватимуть у кiлька етапiв. На першому етапi лiцензування iмпорту лiкiв буде здiйснюватися за "заявницьким принципом".

"Тому будь-якi заяви щодо того, що лiцензування iмпорту лiкарських засобiв призведе до пiдвищення цiн на лiки i створить дефiцит iмпортних лiкiв, не мають пiд собою жодних пiдстав", - пiдсумувала Т.Бахтеєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА