17:16 13.02.2013

Французьких будівельників евакуювали з Чорнобиля - Figaro

1 хв читати

Близько 80 співробітників французьких компаній Vinci і Bouygues евакуювали з Чорнобиля в середу після повідомлення про обвалення машинного залу 4-го блоку Чорнобильської АЕС, повідомляє видання Le Figaro.

У повідомленні наголошується, що ця евакуація є "запобіжним засобом".

Співробітники цих компаній працюють на спорудженні зовнішнього контуру нового саркофага на Чорнобильській АЕС.

Раніше в середу прес-служба Держатомрегулювання України заявила, що часткове руйнування стін і покрівлі машинного залу 4-го блоку Чорнобильської АЕС не призвело до зміни радіаційної обстановки на промисловому майданчику та у зоні відчуження.

12 лютого відбулося часткове руйнування стінових панелей та частини легкої покрівлі машинного залу енергоблока № 4 ЧАЕС, площа руйнування становила близько 600 кв. м. Як видно з фотографій, поширених МНС України, будівельні конструкції обвалилися на ділянці машзалу, пошкодженого аварією на 4-му енергоблоці в 1986 році. Зміни радіаційної обстановки на проммайданчику ЧАЕС і в зоні відчуження не зафіксовані, ніхто не постраждав.

Заступник начальника управління інформації МНС РФ Олена Смирних повідомила "Інтерфаксу" у середу, що МНС перевело на посилений режим роботи спеціальні лабораторії в Брянській та Смоленській областях. "Ситуація під контролем. Обвалення сталося не на саркофазі, а поряд з ним, не викликавши жодних небезпечних наслідків. Ми перебуваємо на постійному зв'язку з оперативним черговим МНС України та відстежуємо ситуацію", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА