19:19 20.02.2013

Маркевич: Чемпіонат СНД - це цілковитий нонсенс

2 хв читати

Головний тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич категорично проти можливого створення об'єднаного чемпіонату з футболу між клубами України та Росії.

"Ви знаєте моє ставлення до цього. Авжеж, не мені вирішувати, але це повний нонсенс. Для мене як для тренера "Металіста" це неприйнятно. Не я це вирішуватиму, але я проти", - сказав він на прес-конференції напередодні матчу своєї команди проти англійського "Ньюкасла" в 1/16 фіналу Ліги Європи.

Як повідомлялося, 18 лютого в Москві відбулося засідання автономної некомерційної організації (АНО) "Об'єднаний чемпіонат із футболу", на якому було озвучено концепцію пропонованого турніру. Директор АНО Валерій Газзаєв заявив, що бюджет об'єднаної футбольної ліги становитиме $1 млрд. За його словами, планується, що вперше чемпіонат відбудеться в сезоні-2014/15 років, у ньому візьмуть участь 18 команд (по дев’ять найсильніших команд від Росії та України за підсумками національних чемпіонатів 2013/14 рр.).

В. о. гендиректора УПЛ Петро Іванов, який був присутній на засіданні, заявив, що реакція українських клубів на ідею проведення такого турніру буде пізніше. "Я був у ролі запрошеного. Позиції українських клубів поки що немає, тому що немає матеріалів. Українська прем'єр-ліга - це клуби, тому треба спочатку почути думки клубів, а потім робитимемо якісь висновки. Позиція українських клубів вироблятиметься після того, як російські клуби самі визначаться з рішенням", - сказав він.

20 лютого П.Іванов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що українські клуби зможуть обговорити питання про свою можливу участь в об'єднаному чемпіонаті з футболу між клубами України та Росії лише після того, як стане відома офіційна позиція УЄФА щодо цього питання.

13 лютого президент Федерації футболу України Анатолій Коньков заявив: "Вважаю, що будь-які дії, спрямовані на створення без нашого явного дозволу або дозволу ФІФА або УЄФА будь-яких ліг чи інших об'єднань клубів, є безпрецедентним порушенням положень і вимог статутів ФІФА, УЄФА та ФФУ".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА