12:39 23.02.2013

В Охтирці знову конфлікт навколо пам'ятника Леніну

2 хв читати
В Охтирці знову конфлікт навколо пам'ятника Леніну

У м. Охтирка (Сумська обл.) представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та місцеві жителі в суботу проводять акцію протесту проти відновлення пам'ятника Леніну, який "свободівці" демонтували 15 лютого.

Як стверджує прес-служба ВО "Свобода", під час протесту міліціонери і "беркутівці" били і штовхали активістів, зокрема, народних депутатів від "Свободи" Андрія Мохника, Ігоря Мірошниченка та Ігор Швайка.

Протестуючі вимагають не допустити встановлення пам'ятника Леніну на території, яка належить місцевому храму Української православної церкви Київського патріархату.

Крім того, за інформацією прес-служби, на місце акції протесту прибули прихильники Леніна.

В даний час заступник лідера фракції ВО "Свобода" А.Мохнік разом з депутатом-"свободівців" Андрієм Міщенко намагаються з'ясувати у керівника Охтирського райвідділу міліції, чому його підлеглі б'ють громадян та народних депутатів.

Як повідомлялося, 15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом І.Мірошніченко демонтували пам'ятник Леніну в Охтирці (Сумська обл.).

Після демонтажу пам'ятника Леніну І.Мірошніченко заявив: "Комуністичної символіці та ідеології немає місця в європейській Україні, і якщо такі прояви не може усунути владу - ми їх усунемо власними силами. Ми лише виконали закон про декомунізацію, а нам місцеві прислужники окупаційного режиму намагалися довести , що це, бачте, "елемент благоустрою".

16 лютого сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці представниками "Свободи". Відкрито кримінальну виробництво згідно зі ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Кримський прем'єр Анатолій Могильов відреагував на дану подію, заявивши, що не радить представникам ВО "Свобода", які заявили про намір знести пам'ятники Леніну по всій Україні, з'являтися в Криму.

Напередодні ввечері в ефірі ток-шоу "Шустер Live" розгорілася суперечка між депутатом від "Свободи" І.Мірошніченко і мером Харкова Геннадієм Кернесом щодо знесення пам'ятників Леніну. Харківський міський голова заявив, що переламає руки і ноги тому, хто приїде в його місто зносити пам'ятник Леніну.

"Я запрошую вас в місто Харків на площу Свободи, ви ж партія" Свободи ", де стоїть пам'ятник Володимиру Іллічу Леніну, і якщо ви тільки спробуєте його зламати, я вам як харківський міський голова кажу: я вам зламаю дві руки і дві ноги" , - сказав Г.Кернес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА