15:17 26.02.2013

МОЗ не забезпечило виконання державних програм із боротьби з туберкульозом - рахункова палата

1 хв читати

За підсумками проведеного Рахунковою палатою аудиту, Міністерство охорони здоров'я не забезпечило координації дій центральних та місцевих органів влади, установ і громадських організацій, залучених до реалізації державних програм з контролю за поширенням в Україні туберкульозу.

"Починаючи з 2002 року, виконання двох державних цільових програм і комплексу протитуберкульозних заходів із метою контролю за поширенням у державі епідемії туберкульозу, поліпшення епідемічної ситуації шляхом зниження показників захворюваності та смертності населення від цієї хвороби, запобігання розвитку хіміорезистентного туберкульозу та підвищення ефективності лікування не дало очікуваних результатів", - зазначають у прес-службі Рахункової палати у вівторок.

У повідомленні наголошується, що близько 80% будівель протитуберкульозних установ не відповідає вимогам будівельних та санітарних норм і правил. У результаті недостатнього бюджетного фінансування на виконання заходів із протидії туберкульозу немає сучасних приміщень і будівель, неможливо обладнати їх належним діагностичним обладнанням, дотримуватись вимог інфекційного контролю та забезпечувати хворих необхідними протитуберкульозними препаратами.

У Рахунковій палаті наголосили, що в результаті мета державної цільової програми з подолання епідемії туберкульозу, яка виконувалася в 2007-2011 роках, не досягнута, наголосивши, що на неналежному рівні реалізується Мінздравом і нова державна цільова програма, розпочата в 2012 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА