15:13 05.03.2013

У зв'язку з вибухом біля офісу Рабиновича відкрито кримінальне провадження за статтею "хуліганство" - міліція

2 хв читати

Столична міліція розпочала кримінальне провадження за статтею "хуліганство" в зв'язку з вибухом 4 березня біля офісу відомого бізнесмена, співголови Європейського єврейського парламенту (EJP), президента Всеукраїнського єврейського конгресу Вадима Рабиновича в Києві.

"Інформацію про це внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України", - повідомили у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" у відділі зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Києві.

Між тим, газета "Сегодня" опублікувала з посиланням на власні джерела кілька версій події. Так, за інформацією видання, "вибух могли замовити бізнесмени, які хотіли залякати Рабиновича, оскільки він здає безліч приміщень будівлі в оренду". В оточенні В. Рабиновича, як пише "Сегодня", озвучують іншу версію: боротьба за телеканал, яким володіє бізнесмен.

Сам В. Рабинович, як зазначає видання, не говорить про те, з чим може бути пов'язаний цей інцидент, але готовий за допомогу в затриманні зловмисника віддати мільйон гривень. "Можу точно сказати, що будь-яка людина, який допоможе затримати винного, отримає мільйон гривень. Чекаю, що скажуть мені в міліції", - цитує бізнесмена газета.

Як повідомлялося, в Києві поряд з офісом В.Рабиновича на вул. Мечникова, 14 біля одного з припаркованих автомобілів о 15:36 стався вибух. Колишній головний редактор газети "Столичні новини" Володимир Кацман заявив, що вибух був замахом на життя В. Рабиновича та що вибуховий пристрій було кинуто з боку сусіднього будинку в автомобіль бізнесмена, який виїжджав з двору офісу. Унаслідок вибуху ніхто не постраждав, було трохи пошкоджено автомобіль марки "Лексус-570",

У приймальні В. Рабинович підтвердили факт вибуху і повідомили, що бізнесмен відповідає на запитання слідчого.

Раніше, 18 січня В. Рабинович заявив, що представники чинної української влади намагаються позбавити його Першого єврейського міжнародного новинного телеканалу Jewish News One (JN1). Бізнесмен звернувся з відповідною заявою до Генеральної прокуратури України. JN1 - незалежний приватний канал, заснований двома українськими бізнесменами-філантропами, відомими в міжнародній єврейській громаді - Ігорем Коломойським і В. Рабиновичем. Про створення JN1 було заявлено 4 квітня 2011 року на єврейському форумі Європи у Парижі. Ініціатором виступив президент Європейського єврейського союзу І.Коломойський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА