16:41 05.03.2013

НБУ проти введення заборони на відкриття депозитів в інвалюті

2 хв читати
НБУ проти введення заборони на відкриття депозитів в інвалюті

Національний банк України (НБУ) проти законодавчих ініціатив щодо введення заборони на відкриття депозитів в іноземній валюті та оподаткування доходу від банківських вкладів розміром 25% (законопроекти №2400 та №2401), повідомляється на веб-сайті НБУ.

"НБУ як регулятор банківської системи України не підтримує вищезазначених ініціатив щодо введення заборони на відкриття депозитів в інвалюті та оподаткування доходу від банківських вкладів. Навпаки, політика НБУ спрямована на стимулювання збільшення депозитної бази відповідно до світової практики", - йдеться в повідомленні.

НБУ нагадав, що заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Євген Сігал (фракція Партії регіонів) 26 лютого зареєстрував законопроекти, якими передбачається введення заборони на відкриття депозитів в інвалюті, а також введення з 1 січня 2014 року норми про оподаткування частини доходів фізосіб, отриманих у вигляді відсотків на поточні або депозитні банківські рахунки, у розмірі 25%.

Згідно з повідомленням, керівництво НБУ стурбовано політизацією суто економічних питань.

"Наведені вище ініціативи є наслідком недостатньо глибокого опрацювання питань, щодо яких пропонуються законодавчі новації. Тому НБУ закликає політичних діячів ретельно аналізувати наслідки будь-яких законопроектів із питань банківської та фінансової системи, що вносяться до Верховної Ради України, і дотримуватися у своїй діяльності принципу однозначного пріоритету забезпечення стабільності фінансової системи країни", - наголошується в повідомленні.

За даними НБУ, за січень-лютий поточного року приріст депозитів фізосіб становив близько 15 млрд грн, що свідчить про зростання довіри до банківської системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА